Concert Regal 2014
    

De ziua Majestăţii Sale Regelui Mihai I,
pianista Alexandra Dariescu și dirijorul Tiberiu Soare
concertează pe scena Ateneului Român
în sprijinul Fundaţiei Principesa Margareta a României


25 OCTOMBRIE 2014, ATENEUL ROMAN

 

Pe 25 octombrie 2014, Fundaţia Principesa Margareta a României organizează la Ateneul Român a şaptea ediţie a concertului extraordinar în scopul de strângerii de fonduri în beneficiul programului Tinere Talente. Concertul Regal va fi oferit de către pianista Alexandra Dariescu, alături de Orchestra Fundaţiei Principesa Margareta a României, dirijată de maestrul Tiberiu Soare.

 

 

Banner gri
pachete rezervari rezervari

Invitata specială, tânăra pianistă Alexandra Dariescu, va urca pe scena Ateneului pentru un concert de pian din repertoriul Ceaikovski. Desemnata de Revista Forbes ca membră a generaţiei “30 sub 30”, Alexandra Dariescu este considerată o excepţională ambasadoare a muzicii clasice. Pianista a plecat din Romania la 17 ani, ajungând, de atunci, să cânte pe cele mai importante scene ale lumii, fiind catalogată de prestigioasa revista BBC Music drept "o stea în devenire". In anul 2013 a susţinut concertul de debut la Royal Albert Hall alături de Orchestra Filarmonicii Regale, devenind prima pianistă de origine română ce a concertat în această prestigioasă instituţie. În același an, a fost desemnată câstigătoarea premiului “Woman of the Future” la categoria Artă și Cultură.

 

Dirijorul orchestrei de tineri muzicieni și bursieri Tinere Talente este maestrul Tiberiu Soare - unul dintre cei mai valoroşi şi cunoscuţi dirijori din tânăra generaţie. Îşi desfaşoară activitatea muzicală ca dirijor din anul 1999, lucrând alături de orchestrele a numeroase filarmonici şi teatre de operă din ţară şi participând la turnee în Suedia, Israel, China, Germania, Elveţia ş.a. În plus faţă de activitatea sa bogată pe scena Sălii Radio şi în alte săli de concert şi teatre lirice din ţară, Tiberiu Soare mai are în program în 2013 şi noi concerte în străinătate. În lunile octombrie şi noiembrie va dirija la Praga, München şi la Paris - Palatul Versailles, dar și pe scena Ateneului pentru publicul român.

 

Fondurile strânse la concert vor sprijini programul Tinere Talente - ediţia 2014. O nouă generaţie de artişti, cu vârsta între 14 şi 24 de ani, din toată ţara, va putea aplica pentru obţinerea unei burse în luna decembrie a acestui an. Juriul de specialitate îi va selecta pe cei mai promiţători tineri din domeniul muzicii clasice şi cel al artelor plastice. În ultimii ani, peste 170 de tineri artişti plastici şi muzicieni au reusit performante extraordinare sprijiniti prin burse de studiu, mentorat şi promovare. 

 

Parteneri: 

 

              

 

 

Sponsori: 

         

  

 

Parteneri media:

 

                       

 

             

 

 

Cu sprijinul:

 

   

 

Co-producator: 

 

 

 

  

 

ISS BRD TVR kaufland sofmedica nokia pwc dentalmedic roche star storage residence dentons ess siqua if magic adevarul dilema radioromaniacultural radioromaniamuzical viva psychologies cariere hr manager tango piatafinanciara revistabiz businesswoman avantaje
Donatii online Facebook