Sprijin si suport financiar

1. Sprijin si suport financiar pentru un numar de 100 de copii aflati in dificultate si are ca  scop asigurarea unui viitor prin sansa de a primi o educatie adecvata pentru elevii proveniti din mediul rural si urban, intr-un mediu familial sanatos pentru a-si dezvolta principii de viată solide bazate pe valori reale care sa ii ajute sa se integreze pozitiv in comunitate şi societate.

 

1.1. Beneficiarii proiectului:

Copii si tineri cu varste cuprinse intre 6 si 19 de ani, inscrisi intr-o forma de invatamant preuniversitar de stat, aflati in situatii de risc: familii aflate in situatii material/financiare dificile (venitul pe membru de familie sub 500 RON), in situatii sociale precare (copii proveniti din centre de plasament, copii orfani, copii lasati in ingrijirea rudelor, copii cu parinti bolnavi sau din familii care au in ingrijire persoane cu handicap sever, copii din familii monoparentale, copii neglijati, etc.), cu stare de sanatate in risc de a se deteriora, proveniti din orase cu populatie sub 35 000 de locuitori si/sau mediul rural/ urban. 

 

1.2. Tipul de sprijin acordat si documentele necesare:

 • sprijin pentru cazuri individuale de copii si tineri aflati in situatii de risc, constand in:
 • Imbracaminte si incaltaminte;
 • rechizite si materiale educationale
 • plata transportului la scoala pentru copiii din mediul rural;
 • plata taxelor de internat pentru copiii din mediul rural;
 • produse de alimentatie;
 • material igienico-sanitare;
 • ochelari, proteze auditive;
 • Sprijinul pentru cazuri individuale de copii si maxim 1350 lei/beneficiar copil.

 

1.3 Documente necesare:

 1. Cererea - o scrisoare care descrie situatia de criza prin care trec familia si copilul (copiii), trebuie sa mentioneze veniturile familiei si numarul de membri ai familiei. 
 2. Ancheta sociala efectuata de ong, autoritate locala, directia de asistenta sociala,  (vezi model atasat);
 3. Documentele suport solicitate in functie de situatia individuala a fiecaruia (copie dupa buletin/certificate de nastere ale membrilor familiei, copii dupa adeverintele de venit, copii dupa certificate medicale daca este cazul, copii documente scolare, acte juridice ale organizatiei,etc).

 

Contractului va fi incheiat direct cu beneficiarul/tutorele copilului. 

 

1.4. Descarca regulament sprijin si suport financiar cazuri individuale runda de  finantare “Fondul Special pentru Copii”
 
Contact:
Pentru asistenta si lamuriri privind runda de finantare ne puteti contacta la tel 0729.013.365 intre orele 9.00-17.00, sau email: sorin.marinescu@principesa.ro, persoana de contact Sorin Marinescu.  
Donatii online Facebook