Abordarea intergenerationala | Fundatia Principesa Margareta a României
Abordarea intergenerationala | Fundatia Principesa Margareta a României
18250
page-template-default,page,page-id-18250,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Abordarea intergenerationala

Fundatia Principesa Margareta a Romaniei construieste punti de comunicare intre generatii. Specificul proiectelor noastre este dat de caracterul lor intergenerational: copiii, tinerii si batranii sunt incurajati sa participe impreuna la activitati educative, recreative, sportive, intr-un cadru comunitar. Voluntariatul joaca un rol esential in astfel de activitati, iar voluntarii care se implica in programele Fundatiei apartin tuturor categoriilor de varsta.

Convingerea care sta la baza proiectelor Fundatiei este ca fiecare persoana, indiferent de varsta, reprezinta o resursa pentru comunitate, iar valorificarea potentialului tuturor membrilor comunitatii, interactiunea si dialogul intre generatii sunt premisele esentiale pentru construirea unei comunitati puternice.

Inconjurati de energia, vitalitatea si afectiunea tinerilor, varstnicii se simt mai putin singuri si izolati, mai putin marginalizati si neglijati de catre cei din jur. Atunci cand au posibilitatea sa se implice si sa contribuie la binele comunitatii in care traiesc, cand li se da ocazia sa isi foloseasca abilitatile in folosul celor tineri si fara experienta, seniorii isi recapata respectul de sine si pofta de viata.

Copiii si tinerii primesc de la varstnici afectiunea si caldura care adesea le lipsesc in familie din cauza unor parinti prea ocupati sau chiar absenti. Contactul cu „bunicii adoptivi”, implicarea in activitati intergenerationale in cadrul comunitatii ii tin pe multi tineri departe de probleme precum drogurile, delincventa juvenila, absenteismul scolar. Totodata, tinerii se bucura adesea sa afle povesti de viata, sa primeasca sfaturi si sa gaseasca uneori in batranul din fata lor un model de viata sau un mentor.

Doneaza