| Fundatia Principesa Margareta a României
| Fundatia Principesa Margareta a României
19226
post-template-default,single,single-post,postid-19226,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

In data de 8 Decembrie 2016, la sediul Piraeus Bank România, s-a organizat  cea de a 3-a editie a targului caritabil organizat cu ocazia Sarbatorilor de iarna.  Cu scopul de a sustine unul dintre pilonii strategiei de CSR, educatia, si acest targ, cu o strategie si un flux de lucru bine stabilit, a reusit sa creasca impactul in comunitate si sa creeze o traditie in colaborarea cu FPMR.

În ultimii 2 ani, Piraeus Bank România a desfășurat mai multe proiecte caritabile ce au ca scop ajutorarea familiilor înscrise în Fondul Special pentru Copiii. Ca de fiecare data, angajatii Piraeus Bank Romania au imbratisat cu mult entuziasm si responsabilitate cauza acestor copii. Proiectul “Dăruim bucurii în prag de sărbătoare” de la finele anului 2016 s-a bucurat de participarea a peste 370 de voluntari Piraeus Bank din București, Iași, Focșani, Bacău, Suceava, Piatra Neamț, Constanța și Târgoviște. Unii dintre voluntari au pastrat legatura cu familiile ajutate prin intermediul proiectelor anterioare si s-au mobilizat sa le ofere acestora, suplimentar, donatii de haine, incaltaminte si alimente in pragul sarbatorilor de iarna.

Similar cu editiile anterioare, Piraeus Bank a pus la dispoziția voluntarilor interni sumele necesare pentru materia prima și a asigurat logistica și promovarea evenimentului. Voluntarii Piraeus au avut la dispozitie, in prealabil, 3 saptamani in care au creat produse hand-made care sa fie vandute in scop caritabil in randul angajatilor bancii. Suma obținută din vânzări, 21.918LEI, a fost donată în beneficiul copiilor inscrisi in programul Fondul Special pentru Copii.

“Suntem extrem de mândri ca la aceasta editie Voluntarii Piraeus Bank au avut initiativa de a crea și vinde produsele pentru târg împreună cu copiii lor. A fost dovada că responsabilitatea sociala se cultiva in familie, iar inițiativele de astăzi ale echipei Piraeus vor putea fi continuate peste ani prin exemplul pe care-l dau părinții din comunitatea Piraeus!” Veronica Gheorghiu, Coordonatorul acțiunii de Voluntariat “Dăruim bucurii în prag de sărbătoare”.

Despre Piraeus Bank

Piraeus Bank România este una dintre cele mai bine capitalizate bănci de pe piața locală, parte a grupului financiar Piraeus Bank Group. În cei 16 ani de activitate pe piața din România, Piraeus Bank și-a construit o rețea vastă de unități și deservește peste 300.000 de clienți.

Piraeus Bank Group este grupul financiar cu o experiență solidă pe segmentele produselor de retail banking și IMM, precum și pe zona piețelor de capital, a investițiilor bancare și leasing–ului.

Piraeus Bank Group ocupă locul 1 în topul celor mai mari bănci din Grecia, este un grup financiar european concentrat pe zona Europei de S-E, prezent în 10 țări.

De-a lungul celor 26 de ani de activitate, Fundaţia Principesa Margareta a României a sprijinit proiecte dedicate copiilor aflaţi în situaţii dramatice de viaţă, care se confruntă cu sărăcia extremă,  riscă abandonul şcolar sau al familiei, probleme de sănătate sau excluziunea socială. Un număr de 24.000 de copii şi tineri şi aproximativ 2.500 de familii cu un trai precar, precum şi 600 de mici ong-uri locale, au primit ajutor şi asistenţă din partea Fundaţiei din 1990 şi până în prezent.Doneaza