18 cadre didactice din mediul rural au participat la un curs intensiv de educație nonformală | Fundatia Principesa Margareta a României
18 cadre didactice din mediul rural au participat la un curs intensiv de educație nonformală | Fundatia Principesa Margareta a României
22301
post-template-default,single,single-post,postid-22301,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

18 cadre didactice din mediul rural au participat la un curs intensiv de educație nonformală

18 cadre didactice din mediul rural au participat la un curs intensiv de educație nonformală

18 profesori din 8 centre de zi pentru copii, susținute prin programul național Investiție în Mediul Rural 2018-2019, au participat la un curs intensiv de educație nonformală.

Formarea a fost susținută de Bărbulescu Gabriela, Bolojan Georgeta și Dumitrescu Iliana, profesori formatori și membri ai Casei Corpului Didactic din București, cu sprijinul Asociației ProEurocons, timp de 7 zile, însumând peste 60 de ore de curs.

Cursul a vizat în primul rând dezvoltarea competenţelor transversale ale cadrelor didactice din perspectiva educației nonformale, în vederea îmbunătățirii practicilor didactice utilizate în cadrul centrelor. Alte componente vizate au fost planificarea şi organizarea eficientă a activitãților specifice săptămânii Școala Altfel, utilizarea tehnicilor şi tehnologiilor informaţionale computerizate pentru eficientizarea demersului didactic și creșterea motivației elevilor pentru învățare, utilizarea metodelor specifice educației nonformale pentru diversificarea strategiilor de dezvoltare a competenţelor transversale ale elevilor în procesul de învăţare – evaluare – autoevaluare, valorificarea influențelor educației nonformale în planul dezvoltării personale, al orientării şcolare şi profesionale, precum și al integrării socioprofesionale a elevilor.

Participanții au apreciat adaptarea conţinutului şi a metodelor cursului la specificul activității lor, cât și comunicarea deschisă dintre formatori, echipa de organizare şi participanţi. Aceștia au considerat că participarea la acest curs va fi utilă pentru munca lor în viitor, ceea ce demonstrează dorinţa acestora de a utiliza metodele non-formale în activitatea la clasă, dar şi faptul că în cadrul cursului au fost prezentate metode utile pentru cadrele didactice şi instrumente pe care acestea le pot folosi în activitatea pe care o desfăşoară.

”Am început semestrul II cu mult entuziasm, cum n-a mai fost niciodată. Datorită acestui curs de formare am trecut prin experiențe pozitive, am petrecut timp de calitate alături de profesioniști ai educației, oameni dăruiți copiilor. Am învățat să fim dascăli mai buni, să desfășuram activități interesante, să înțelegem mai bine copiii și nevoile lor, să-i facem să se simtă mai bine la școală. Prin astfel de cursuri, cred că se poate îmbunătăți calitatea învățământului în țara noastră.”, ne-a transmis Iuliana Konnerth, învățătoare în centrul Cenade din județul Alba.

Programul național Investiție în Mediul Rural este finanțat de Fundația Vodafone România și Fundația Principesa Margareta a României și susține 8 centre de zi de tip școală după școală din mediul rural din 8 județe. Scopul programului este susținerea copiilor din mediul rural pentru a avea acces la educație, a nu abandona școala și a-și îmbunătății rezultatele școlare, prin participarea la programe de tip scoală după școală, dar și întărirea capacității a 8 ONG-uri locale pentru susținerea de activițăți de tip școală după școală performante și durabile prin creșterea capacității de management, comunicare și fundraising și instruirea personalului care interacționează cu copiii.

Fundaţia Vodafone România este o organizaţie neguvernamentală românească, cu statut caritabil, distinctă şi independentă de operaţiunile comerciale ale companiei. În cei 19 ani de activitate, Fundaţia Vodafone România a finanţat 1.046 de programe derulate de 660 de ONG-uri din întreaga țară, în domeniile sănătăţii, educaţiei, serviciilor sociale. Până în prezent, Fundația Vodafone România a investit peste 26 de milioane de euro în proiecte desfăşurate de organizaţiile non-profit partenere. Detalii pe www.fundatia-vodafone.ro.Doneaza