50 de copii participă săptămânal la un atelier intergenerațional de limbă engleză | Fundatia Principesa Margareta a României
50 de copii participă săptămânal la un atelier intergenerațional de limbă engleză | Fundatia Principesa Margareta a României
21940
post-template-default,single,single-post,postid-21940,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

50 de copii participă săptămânal la un atelier intergenerațional de limbă engleză

50 de copii participă săptămânal la un atelier intergenerațional de limbă engleză

Pentru copiii de la Centrul Comunitar Generații lipsurile din familie și situațiile materiale precare înseamnă adesea lipsa accesului la elemente care sunt de actualitate în educația copiilor din ziua de azi, precum platforme online interactive, aplicații, resurse și instrumente de educație alternativă. Pe lângă accesul efectiv la acestea, copii se mai lovesc frecvent de un aspect: cunoașterea limbii engleze.

Este aproape imposibil ca pe parcursul unei zile, în activitățile lor educative sau recreative, să nu se intersecteze cu cel puțin o expresie sau un cuvânt în limba engleză. Pentru ei, a învăța limba engleză înseamnă a te bucura de mult mai multe informații, dar și de mai mulți prieteni.

Astfel, la Centrul Comunitar Generații, nevoia celor 50 de copiii, care ne trec zilnic pragul, să învețe limba engleză este foarte important. Așa că am fost foarte bucuroși când în martie 2017, John Nydick, un voluntar senior, care a locuit în Statele Unite ale Americii până de curând, ne-a călcat pragul cu dorința de a împărți timpul său cu copiii de la centru. Astfel, am pus bazele clubului de engleză, care are loc în fiecare săptămână.

Mr. John, așa cum îl alintă copii, a fost îndrăgit imediat de copii, fascinați că au posibilitatea să vorbească cu „un american”.  La clubul de engleză nici o întâlnire nu arată la fel. Fie că fac jocuri interactive, rezolvă exercițiile dificile pe care le primesc la teme, descoperă cuvinte și expresii în cărțile de la centru sau cu ajutorul cărților de joc, la masa de lucru persistă mereu atitudinea pozitivă.

Mărturisirea celor mici e cea mai bună dovadă în acest sens.

”Îmi place de Mr. John pentru că se joacă cu noi, e prietenos și ne ajută la teme”, ne-a declarat Andreea. „Engleza este limba mea preferată, iar clubul de engleză mă ajută să vorbesc mai bine engleză și să înțeleg ce nu știu. Datorită acestui club, eu pot să vorbesc cu oameni din alte țări despre pasiunea mea, fan arts. Îmi plac glumele lui Mr. John și cum se joacă cu mine și ceilalți copii”, spune Crina.

„John este un tip foarte interesant. Ai multe de discutat cu el. E destul de glumeț și are o gamă variată de informații care uneori te surprind. Îmi place că pot să îmi dezvolt vocabularul, pot să învăț să vorbesc mai bine, mai fluent și îmi place că se discută pe diferite teme, de exemplu mașini, spațiu, tot” – Cristian, 13 ani.

Mr. John este un exemplu despre cum transferul de cunoștințe între generații are efecte pozitive de ambele părți. Acesta ne mărturisește că la Centrul Generații și-a găsit o sursă de energie zilnică. ”Oamenii cu care interacționez aici mă susțin și sunt buni cu mine”, iar copiii mă inspiră cu energia, entuziasmul lor, curiozitatea și dorința de a învăța”.

Partener Centrul Generatii: Raiffeisen Bank



Doneaza