Activități de vară pentru vârstnicii singuri din România | Fundatia Principesa Margareta a României
Activități de vară pentru vârstnicii singuri din România | Fundatia Principesa Margareta a României
21268
post-template-default,single,single-post,postid-21268,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Activități de vară pentru vârstnicii singuri din România

Activități de vară pentru vârstnicii singuri din România

Pentru vârstnicii din România, fiecare anotimp înseamnă neputință, singurătate și izolare. La fel și vara. Acest lucru ni se confirmă în fiecare zi de către bătrânii care ne apelează la Telefonul Vârstnicului. Mulți dintre ei nu se pot deplasa, se simt singuri și neputincioși.

În acest context, Fundația Principesa Margareta a României și-a propus să le facă vârstnicilor vara mai suportabilă prin diverse activități.

Alinăm singurătatea celor 219 vârstnici, cu care am creat relații de prietenie și pe care îi apelăm la intervale regulate de timp. Anul acesta, la Telefonul Vârstnicului, am înregistrat peste 2 500 de ore de consiliere socială, informare și sprijin emoțional.

TeleClubul Seniorilor reprezintă un alt cadru de alinare a singurătății, prin care vârstnicii au parte lunar de interacțiune cu alți vârstnici, printr-un sistem de teleconferință. La ultima sesiune, vârstnicii au vorbit despre tradițiile și obiceiurile de Sânzâiene. Fiecare participant a povestit despre datinile locului în care trăiesc și a depănat amintiri dragi. De la Maramureșul istoric, la Banat și Muntenia, au trecut ușor spre partea etimologică și mitologică, învățând unii de la ceilalți. Întrebați ce înseamnă TeleClubul pentru ei, vârstnicii ne-au mărturisit, cu vocile încărcate de emoție, că este locul în care uită de toate.

Ori de câte ori avem ocazia, le creem vârstnicilor contextul de a se întâlni pentru a socializa, beneficiind și de o masă caldă gratuită.

De asemenea, vârstnicii care încă mai sunt activi petrec câteva ore zilnic ca voluntari la centrele intergeneraționale, unde, deși anul școlar s-a terminat, copiii continuă meditațiile, activitățile recreative și se bucură de excursii educative. Vara culminează  în august cu tabăra intergenerațională. Anul acesta, copiii și vârstnicii de la Centrul Generații vor petrece o săptămână în Arieșeni, în inima Munților Apuseni.

Tu ce faci vara asta? Arată-le vârstnicilor că te gândești și la ei. Cu o simplă donație le poți dărui o bătrânețe mai suportabilă, mai demnă. Donează pe https://www.fpmr.ro/donationline/#batraniDoneaza