Alături de vârstnici cu ocazia Sărbătorilor Pascale | Fundatia Principesa Margareta a României
Alături de vârstnici cu ocazia Sărbătorilor Pascale | Fundatia Principesa Margareta a României
21074
post-template-default,single,single-post,postid-21074,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Alături de vârstnici cu ocazia Sărbătorilor Pascale

Alături de vârstnici cu ocazia Sărbătorilor Pascale

Sfintele Sărbători de Paște sunt adesea însoțite de urări de bine și de belsug. Pentru vârstnicii afectați de singurătate sau cu dificultăți financiare aceste urări sunt însă departe de a deveni realitate, cei mai mulți întâmpinând sărbătorile în lipsuri și în singurătate. Conform Institului Național de statistică peste 3 milioane de români au depășit vârsta de 65 de ani. Dintre ei, jumate se declară singuri și inutili. Au fost numiți generația bătrânilor singuri acasă, iar emigrarea tinerilor este una din cauzele abandonului celor bătrâni.

Lucrurile pot sta însă diferit. Cu ajutorul oamenilor buni care ne-au fost alături, anul acesta am reușit să aducem un plus de bucurie și speranță pentru câțiva vârstnici care ne-au semnalat situația lor la Telefonul Varstnicului. Peste 20 de vârstnici au primit pachetele cu alimente și o masă caldă din partea restaurantului Hanu’ Berarilor. Ulterior, familia Telefonul Varstnicului s-a reunit pentru a sărbători împreună Sfintele Sărbători de Paște. Bucuria bunicilor a fost nemăsurată, în lipsa familiei aceștia au avut ocazia sa sărbătorească împreună ciocnind ouă roșii, urându-și cele bune și petrecând câteva ore la Hanu’ Berarilor.

Le mulțumim partenerilor noștri și tuturor celor care sprijină campania socială „Fii îngerul unui bătrân”, derulată de Fundația Principesa Margareta a României si rețeaua restaurantelor City Grill. Clienții care doresc să ofere bucurie și speranță celor mai puțin norocoși, pot dona un meniu de prânz în așteptare în oricare din restaurantele Grupului City Grill. Astfel, putem asigura o masă caldă cu adevărat necesară pentru bătrânii neputincioși.

Telefonul Vârstnicului e disponibil pentru toți seniorii care vor să poarte o conversație cu cineva, sau să obțină informații legate de drepturile lor, servicii sociale și despre cum se pot implica în programe de voluntariat.

Vă invităm să ne cunoașteți activitatea într-un reportaj al emisiunii Ora Regelui:  https://www.facebook.com/www.fpmr.ro/videos/10156243515089061/Doneaza