Artiști cu rezultate de excepție în programul Tinere Talente | Fundația Regală Margareta a României
Artiști cu rezultate de excepție în programul Tinere Talente | Fundația Regală Margareta a României
21551
post-template-default,single,single-post,postid-21551,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-28060

Artiști cu rezultate de excepție în programul Tinere Talente

Artiști cu rezultate de excepție în programul Tinere Talente

Pentru cei 30 de tineri artiști susținuți de Fundația Regală Margareta a României programul Tinere Talente nu înseamnă doar oportunitatea de a-și continua cariera artistică, ci și șansa de a se face remarcați. În luna septembrie a acestui an, trei dintre bursierii Tinere Talente au avut ocazia să participe la evenimente internaționale, obținând rezultate și premii ce dovedesc evoluția lor artistică.

Constantin Borodin a fost singurul român calificat în Etapa a II-a a Concursului Internațional „George Enescu” 2018, secțiunea violoncel, unde a concurat alături de alți 17 tineri artiști din Franța, Olanda, Japonia, Germania, Coreea de Sud, China, Italia, Norvegia, Bulgaria, Israel, Estonia, Australia și Statele Unite ale Americii. Constantin este pentru al treilea an bursier în programul Tinere Talente și studiază violoncelul la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti.

Un alt tânăr artist care a reușit să obțină rezultate deosebite este Ionuț Piscureanu, student al Universității de Vest din Timişoara, secţia Design. Ionuț a obținut premiul I la concursul Be Creative Fest 2018, ediția a 7-a, care a avut loc la Sibiu. Colecția câștigătoare poartă denumirea „The label. Secolul XX(X)I. Amintiri din viitor” și a fost aleasă din 29 de colecții ale studenților facultăților de profil din România și Republica Moldova. De asemenea, colecția acestuia a fost prezentată și pe scena unor festivaluri de modă, iar creațiile sale au apărut în reviste de specialitate din Milano și din țară.

Mihaela Rusu a obținut premiul SGEM AWARD pentru cea mai bună prezentare și pentru realizarea unui studiu de mare impact, în cadrul Conferinței internaționale SGEM – International Multidisciplinary Scientific Conference on Social Science & Arts, Bulgaria. Acest studiu va fi publicat într-o bază de date internațională la categoria de studii de mare impact. Mihaela este studentă la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași, specializarea Muzicologie.

De asemenea, 6 dintre artiștii muzicali au avut ocazia să se alăture unui demers cultural inițiat de Muzeul Național al Literaturii Române, susținând un recital în cadrul Festivalului Capitalelor Națiunilor Centenare. Georgiana Dumitru, Ionescu Teodora, Lucia-Cristiana Iordache, Sebastian Antoneac și Ionuț Diaconu au acompaniat prin momente muzicale de excepție o lectură publică de poezie susținută de poeți din România,  Letonia, Estonia și Lituania. Festivalul se înscrie în zona de deschidere europeană a României şi a Bucureştiului şi transmite un semnal al unităţii europene, al diversităţii şi creativităţii ţărilor din zona Central şi Est Europeană, precum şi, dincolo de disensiunile istoriei, al valorilor umaniste comune.

 

Susțineți șansa acestor tineri la un viitor artistic. 



Doneaza