Ce facem | Fundatia Principesa Margareta a României
Ce facem | Fundatia Principesa Margareta a României
18500
page-template-default,page,page-id-18500,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
Construim comunitati puternice

 

In comunitati vulnerabile de pe intreg teritoriul Romaniei, Fundatia Principesa Margareta a Romaniei ofera beneficiarilor sai instrumentele si cunostintele pentru ca acestia sa se poata ajuta singuri. Acordam ajutor individualizat copiilor, varstnicilor, familiilor aflate in situatii de criza si sprijinim comunitatile in identificarea de resurse proprii pentru rezolvarea problemelor cu care se confrunta.

Pentru ca programele pe care le dezvolta sa fie sustenabile pe termen lung, Fundatia incheie parteneriate puternice in comunitatile in care activeaza. Astfel, avem in proiectele noastre sustinerea autoritatilor si a institutiilor locale, a sectorului de afaceri, a scolilor, bisericilor si a societatii civile.

 

Construim punti intre generatii

In proiectele pe care le dezvoltam aducem laolalta copii, tineri si varstnici si incurajam activitatile intergenerationale, dialogul si schimbul reciproc intre generatii. Suntem convinsi ca atat cei mici, cat si cei in varsta, atat tinerii cat si parintii au multe de invatat dintr-o intalnire intergenerationala.

 

Telefonul Varstnicului este prima linie telefonica gratuita dedicata batranilor. Dincolo de ALO, o voce calda si intelegatoare ofera un raspuns si o vorba buna persoanelor in varsta, care au nevoie de o informatie practica sau, pur si simplu, vor sa stea de vorba cu cineva care ii asculta.

 

In cadrul Centrului Comunitar Generatii din Bucuresti, sectorul 6, veti vedea impreuna copii si varstnici care picteaza, tineri care invata limba engleza, varstnici care isi scriu memoriile si le dicteaza apoi  voluntarilor care le introduc in calculator. In atmosfera vesela si dinamica de la Centrul Generatii, varstnicii reusesc sa uite de singuratate si de izolare, sa se simta utili si sa se „molipseasca” de optimismul celor tineri. In acest moment, metoda de lucru intergenerationala a fost extinsa in 4 judete: Galati, Prahova, Mures si Covasna.

 

 

Construim viitorul investind in educatie si talent
Proiectele noastre au o abordare holistica, cu mai multe niveluri de interventie. Educatia, desi nu este niciodata singurul nostru scop, este intotdeauna o prioritate in programele noastre. In cadrul programelor noastre, accentul este pus pe scolarizare si prevenirea abandonului scolar si de aceea, Fundatia colaboreaza strâns cu scolile sau gradinitele din comunitate. Plecand de la nevoile copiilor din aceste comunitati vulnerabile, Fundatia ofera apoi sprijin si servicii integrate familiilor acestor copii precum si tuturor membrilor comunitatii.
Fondul Special pentru Copii ofera ajutor de urgenta in special acelor copii care risca sa abandoneze scoala din cauza lipsurilor materiale si a problemelor sociale cu care se confrunta familiile lor.
Programul Tinere Talente sustine si promoveaza tineri artisti talentati din familii cu venituri mici, care nu-si pot dezvolta talentul din cauza lipsurilor materiale si financiare. Proiectul este destinat copiilor si tinerilor cu varste cuprinse intre 14 si 24 de ani, care studiaza pe parcursul anului  la scolile si universitatile de arta si muzica din tara si care provin din familii cu posibilitati materiale reduse, punandu-i astfel in dificultatea de a-si dezvolta, perfectiona si promova potentialul artistic.
Doneaza