Centrul Comunitar Generatii | Fundatia Principesa Margareta a României
Centrul Comunitar Generatii | Fundatia Principesa Margareta a României
18481
page-template-default,page,page-id-18481,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Centrul Comunitar Generatii

Centrul Generatii din Bucuresti vine in intampinarea nevoilor varstnicilor, tinerilor si copiilorintr-o abordare intergenerationala, noua si unica in Romania. Aducem impreuna persoane apartinand mai multor generatii si cream cadrul in care varstnicii si copiii socializeaza, invata lucruri noi, se ajuta reciproc si primesc sprijin din partea Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei.

Situat in incinta Colegiului UCECOM Spiru Haret din sectorul 6, Centrul Generatii ofera beneficiarilor sai acces la cantina sociala, after-school gratuit, coafor, club de lectura, atelier de obiecte decorative, club de engleza, teatru, consiliere psihologica si sociala.

 

Ceea ce deosebeste Centrul Generatii de alte centre de zi este abordarea sa intergenerationala: activitatile ce au loc la centru au ca scop stimularea solidaritatii si interactiunii intre generatii, schimbul de valori si cunostinte intre cei tineri si cei varstnici.

 

Energia tinerilor si experienta varstnicilor fac echipa buna la Generatii si ceea ce rezulta este o comunitate mai puternica, ai carei membri se respecta si se ajuta reciproc, o comunitate in care nu exista discriminare pe baza de varsta, etnie sau provenienta sociala. Copiii si tinerii invata sa respecte batranetea, gasesc in varstnici caldura bunicilor pe care i-au pierdut sau pe care nu i-au avut niciodata, invata din experienta si povestile de viata ale seniorilor. Varstnicii care vin la Generatii, ca beneficiari sau ca voluntari, uita de singuratate si se simt mai utili, mai activi, regasesc gustul de a trai, se molipsesc de pofta de viata a celor tineri. La Generatii tinerii sunt mai intelepti, mai calmi si mai respectuosi iar varstnicii au reinvatat sa fie activi, spontani si creativi.

 

Familia Generatii are in componenta sa:

  • 50 de copii
  • 22 voluntari seniori
  • 25 voluntari juniori

 

Generatii pentru ca:

  • varstnicii evita astfel singuratatea, depresia si izolarea si isi gasesc utilitatea prin participarea la diferitele activitati sau facand voluntariat in beneficiul celor tineri.
  • copiii primesc ajutor la materiile unde intampina probleme, isi fac temele la after-school si isi imbunatatesc rezultatele scolare.
  • voluntarii dedica cateva ore pe saptamana in beneficiul celor mai putin fericiti, castiga experienta de viata si au ocazia sa puna in practica cunostinte dobandite in cadrul orelor de curs sau al experientelor traite.

 

Parteneri: Colegiul „Spiru Haret” UCECOM, DGASPC sector 6

Localizare: Bucuresti, sector 6, zona Grozavesti

Sponsori: L’Oreal, Carrefour, Raiffeisen Bank

Contact: Anca Sohorca, Coordonator proiect, anca.sohorca@principesa.ro 

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Centrul-Comunitar-Generatii/

 

Doneaza