REMUS AZOIȚEI

ALEXANDRA DARIESCU

TEODOR ILINCĂI

Orchestra Fundației Principesa Margareta a României

dirijor TIBERIU SOARE

25 Octombrie, ora 19:00, Ateneul Român

Un eveniment în prezența Familiei Regale a României

EDIȚIE ANIVERSARĂ

Cumpărând un bilet susțineti programul Tinere Talente prin care Fundația oferă burse de

studiu tinerilor artiști aflați în situații materiale dificile.

CUMPĂRĂ BILET

Cu ocazia aniversării Majestății Sale Regele Mihai I, în prezența membrilor Familiei Regale a României, Fundația Principesa Margareta a României vă invită la un concert susținut de artiști de renume, muzicieni români cu recunoaștere internațională. Această ediție aniversară îi aduce alături pe trei dintre artiștii care au performat de-a lungul celor 10 ani de Concert Regal: Remus Azoiței, Alexandra Dariescu și Teodor Ilincăi, acompaniați de Orchestra Fundației Principesa Margareta a României, sub îndrumarea dirijorului Tiberiu Soare.

Evenimentul va avea loc miercuri, 25 octombrie 2017, ora 19:00 la Ateneul Român iar fondurile strânse în urma Concertului Caritabil vor sprijini programul Tinere Talente prin care Fundația oferă burse de studiu celor mai talentați tineri artiști români, aflați în situații materiale dificile.

Mulți copii talentați provin din familii ale căror posibilități financiare nu le permit să-și urmeze talentul. Astfel, România pierde în fiecare an zeci de tineri talentați, care altfel ar putea deveni ambasadori culturali. Ca răspuns la această problemă, în 2008, Fundația Principesa Margareta a României a creat un program național pentru a sprijini și promova acești tineri artiști talentați, care provin din familii modeste și care au nevoie de suport financiar pentru a-și atinge adevăratul potențial și a-și exprima talentul.

Peste 250 tineri care studiază muzică sau arte vizuale în licee și universități din România au fost ajutați să-și depășească greutățile financiare și să continue să-și exprime valoarea artistică. O nouă generaţie de artişti din toată ţara, cu vârsta între 14 şi 24 de ani, va putea aplica pentru obţinerea unei burse în luna decembrie a acestui an. În ultimii ani, tinerii artişti plastici şi muzicieni susținuți prin programul Tinere Talente au reușit performanțe extraordinare după ce au fost sprijiniti prin burse de studiu, mentorat şi promovare.

Remus Azoiței

Numit de către revista britanică The Strad ca “un virtuoz incurabil cu suflet şi tehnică fabuloasă”, violonistul Remus Azoiţei a debutat la 8 ani cu orchestra simfonică din oraşul său natal, Galaţi. Din 2001, Remus Azoiţei este profesor de vioară al Academiei Regale de Muzică din Londra, la acel moment fiind cel mai tânăr profesor de vioară din întreaga istorie a Academiei. În 2007, pune bazele Societăţii Enescu din Londra, fiind unul din membrii fondatori precum şi director artistic.

Mai multe detalii aici.

Alexandra Dariescu

De la Royal Albert Hall în Londra, până la Concertgebouw în Amsterdam sau Carnegie Hall în New York, tânăra pianistă Alexandra Dariescu este numită “una dintre 30 de pianiști sub vârsta de 30 de ani destinată pentru o carieră spectaculoasă” în International Piano Magazine. Alexandra este celebrată de public și critici peste tot în lume, având în discografie 3 CD-uri înregistrate solo și 2 cu Royal Philharmonic Orchestra din Londra și respectiv cu Royal Liverpool Philharmonic Orchestra.

Mai multe detalii aici.

Teodor Ilincăi

Absolvent al Universității Naționale de Muzică din București în 2006, tenorul Teodor Ilincăi debutează în același an la Opera Națională din București cu rolul Ionică din Motanul încălțat a lui Cornel Trăilescu. Debutul său internaţional are loc în ianuarie 2009 pe scena Operei din Hamburg, unde a interpretat rolul MacDuff din opera MacBeth de G. Verdi. Dintre colaborările cu nume importante ale liricii mondiale, se numără concertele din Valladolid (2011), Londra şi Bodrum (2013), alături de prestigioasa soprană Angela Gheorghiu.

Mai multe detalii aici.

Tiberiu Soare

Dirijor al Orchestrei Fundației Principesa Margareta a României, maestrul este unul dintre cei mai valoroşi şi cunoscuţi dirijori din tânăra generaţie. Îşi desfaşoară activitatea muzicală ca dirijor din anul 1999, lucrând alături de orchestrele, atât în afara țării, participând la turnee în Suedia, Israel, China, Germania, Elveţia ş.a., cât și în săli de concert şi teatre lirice din ţară, pe lângă activitatea sa bogată pe scena Sălii Radio.

Mai multe detalii aici.

Orchestra Fundației Principesa Margareta a României

Orchestra a fost fondată în anul 2014, cu scopul de a le oferi tinerilor muzicieni experienţa de a aborda un repertoriu muzical variat, la nivel profesionist. Orchestra a debutat în anul 2014 la Ateneul Român, la Concertul Regal Caritabil. Ulterior, a susţinut în 2015 două concerte importante: 25 octombrie – a doua apariție la Concertul Regal și 5 decembrie, în acompaniamentul violonistului Armand Mourzagaliyev, sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeșelea. Anual, elevi și studenţi ai instituţiilor de profil din toată ţara, care studiază flaut, oboi, clarinet, fagot, instrumente de alamă, percuţie, vioară, violă, violoncel sau contrabas, sunt invitaţi să participe la audiţiile organizate pentru compunerea orchestrei.