logo-1

Bătrânețea este greu de imaginat, dar și mai greu de suportat atunci când drumul vieții te condamnă să suferi în singurătate

Pentru a finaliza donatia veti fi directionat catre pagina securizata euPlatesc.ro. Aici se preiau deja info completate si optiunile selectate si se vor completa doar datele legate de card.

Pe doamna Stanca o țin în picioare doar credința și răbdarea. La cei 82 de ani ai săi, se deplasează greu, cu pași nesiguri, susținându-se de un scaun. Ca să își asigure traiul, a muncit în condiții dure până la pensie, chiar și după accidentul din fabrică care i-a afectat un picior. Meseria i-a furat chiar și plăcerea de a lucra împletituri și goblenuri, pentru că mâinile ei sunt încleștate. Nu i-a fost niciodată frică de puțin și de neputință, ci de singurătate. Trăiește într-o cămăruță înghesuită, iar momentele când mai uită de durerile cumplite sunt atunci când oamenii îi calcă pragul. Un vis al ei ar fi să mai poată ajunge o dată la piață. Nu a mai ieșit de trei ani din locuință, iar pentru cele necesare depinde de unul și de altul. Un scaun cu rotile și un asistent la domiciliu i-ar putea schimba viața.

 

Astăzi, în România, peste 3.5 milioane de persoane au vârsta peste 65 de ani. Ritmul îmbătrânirii populației este alarmant, plasându-ne în topul țărilor europene. În lipsa unui sistem integrat de asistență socială public sau privat, Fundația Principesa Margareta a României vine în sprijinul vârstnicilor din întreaga țară.

Cu ajutorul oamenilor ca dumneavoastră, le alinăm suferința, le redăm demnitatea și motivația de a trăi. Un semn de solidaritate și atenție va readuce bucuria Sărbătorilor în sufletul lor!

Vă rugăm să fiți alături de ei cu o donație lunară. Suma va fi folosită cu responsabilitate, așa cum ați face-o chiar dumneavoastră. 

CE ÎNSEAMNĂ DONAȚIA TA?

Informații utile și de interes general pentru vârstnicii care nu știu la cine să apeleze și căror instituții să se adreseze pentru problemele lor.

 

Îndrumare și consiliere socială oferite persoanelor vârstnice care au nevoie de servicii specializate sau soluții practice. Aceștia sunt îndrumați și conectați cu instituțiile abilitate din comunitatea lor.

 

Sprijin emoțional și alinarea singuratății pentru acei vârstnici care resimt izolarea fizică sau emoțională și au nevoie de  conversație și ascultare.

 

Promovarea participării sociale seniorilor încă activi, care își exprimă dorința să devină voluntari în comunitatea lor.

Semnalarea abuzurilor la care sunt supuse persoanele de vârsta a III-a către autoritățile competente.

Mii de copii îndură chiar astăzi foamea, frigul și incertitudinea. Școala este locul unde le este cald și se simt în siguranță.

Pentru a finaliza donatia veti fi directionat catre pagina securizata euPlatesc.ro. Aici se preiau deja info completate si optiunile selectate si se vor completa doar datele legate de card.

Ioan, Mădălina, Adrian și Teodora sunt patru suflete care își țin de cald unul altuia. Mereu în căutarea unui acoperiş deasupra capului, pentru ei ziua de mâine este o continuă provocare. Locuința lor de astăzi este o cameră înghesuită, fără toaletă, pe holul unei clădiri friguroase. În urmă cu trei ani, mama a ales o altă viață, departe de ei. Copleșit de greutăți și temeri, Ioan, tatăl, le împarte copiilor timpul, dragostea și grija lui. Muncește ca zugrav cu ziua, îi duce la școală pentru că știe că doar învățătura îi va scoate copiii din sărăcie. Copiii sunt recunoscători pentru puţinul pe care-l au și mai ales pentru că sunt încă împreună. Înfrigurați și înfometați, cu teama de a nu fi acceptați, se trezesc în zori și merg mai mult de o oră ca să ajungă în clasă. Școala este locul unde le este cald și se simt în siguranță.

 

În România 1 din 5 copii abandonează școala din cauza sărăciei și a condițiilor precare de trai. Lupta și speranța lor ne motivează și ne dau energia de a sprijini, în fiecare an, peste 1000 de copii să meargă la școală. Fondul Special pentru Copii oferă ajutor de urgență în special acelor copii care riscă să abandoneze școala din cauza lipsurilor materiale și a problemelor sociale cu care se confruntă familiile lor.

Cu ajutorul oamenilor ca dumneavoastră, oferim ajutor de urgență acelor copii care riscă să abandoneze școala din cauza lipsurilor materiale și a problemelor sociale cu care se confruntă familiile lor.

Vă rugăm să fiți alături de ei cu o donație lunară. Suma va fi folosită cu responsabilitate, așa cum ați face-o chiar dumneavoastră. 

CE ÎNSEAMNĂ DONAȚIA TA?

Intervenție socială și monitorizare în funcție de nevoile identificate specific pentru fiecare dintre copii

Burse școlare care asigură copiilor rechizite, materiale educaționale, îmbrăcăminte și încălțăminte, produse de igienă și sanitare, cazare, masă sau transport la internat pentru copiii care învață în altă localitate, ochelari de vedere, proteze auditive, etc

O masă sănătoasă în fiecare zi  printr-o finanțarea care acoperă costurile unei alimentații suficiente și sănătoase, fie în cadrul familiei, la cantina școlară sau la un centru social de tip after-school

Consiliere socială și asistență tehnică acordată familiilor aflate în dificultate pentru îmbunătățirea situației și găsirea unor soluții la problemele lor

Tabăra motivațională cu scopul recompensării a 50 de copii cu o evoluție școlară foarte bună

Cursuri de dezvoltare a aptitudinilor de comunicare și a metodelor non – formale de educație pentru specialiști din domeniul educației

Oferă o șansă tinerilor artiști români

Pentru a finaliza donatia veti fi directionat catre pagina securizata euPlatesc.ro. Aici se preiau deja info completate si optiunile selectate si se vor completa doar datele legate de card.

România pierde anual talente care altfel ar fi putut fi ambasadorii săi culturali. Talentul nu este întotdeauna suficient pentru a avea succes în lumea artistică. Studiul, îndrumarea unor oameni de specialitate, precum și sprijinul financiar sunt elemente necesare pentru dezvoltarea unui tânăr artist.

Vă rugăm să fiți alături de ei cu o donație lunară. Împreună oferim o șansă tinerilor artiști români cu potențial.

CE ÎNSEAMNĂ DONAȚIA TA?

Burse de studiu individuale în valoare de până la 2000 EUR  care permit tinerilor artiști să îşi cumpere materiale şi instrumente, să participe la concursuri, concerte, expoziţii şi cursuri de specializare în România şi în străinătate.

Mentorate intergenerațional și workshop-uri de dezvoltare persoanală oferă tinerilor bursieri șansa de a interacționa cu artiști consacrați în domeniul artistic ales și nu numai, prin intermediul sesiunilor de discuții și atelierelor de creație, desfasurate cu frecvența lunară.

Promovarea operei și a talentului fiecăruia prin organizarea de recitaluri, expoziții, expunere mediatică  crearea de oportunități în colaborare cu partenerii și sponsorii proiectului.

 

Tabăra de creație la care au participat bursierii din toată țara și cei mai valoroși alumni a fost o ocazie de a realiza proiecte interdisciplinare și a coaliza grupul.

Gala Tinere Talente  are loc anual pentru a prezenta munca și evoluția lor de pe parcursul anului și de recunoaștere.

Pentru a fi la curent cu proiectele Fundației, abonați-vă la newsletter.
Doneaza