Donează | Fundația Regală Margareta a României
Donează | Fundația Regală Margareta a României
18502
page-template-default,page,page-id-18502,page-child,parent-pageid-18256,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Donează

Pentru doamna Marica a fi profesor nu a fost doar o meserie, a fost o misiune de viață, la care nu poate să renunțe nici la 86 de ani. A fost mereu înconjurată de copii, dar niciodată ai ei. Iar atunci când a cunoscut-o pe Mădălina, eleva cu care lucrează de aproximativ doi ani la Centrul social, s-a atașat foarte repede de ea. Îi amintește de copilăria grea pe care a experimentat-o și ea în anii dintre războaiele mondiale, nevoită să-și poarte singură de grijă. Și tocmai copilăria ei teribilă, toate greutățile prin care a trecut, o motivează să se implice în continuare în a ajuta copiii. De 30 de ani, nu poate accepta resemnarea și izolarea socială, așa cum se întâmplă cu mulți cetățeni ai României, odată cu pensionarea. A găsit un rol care îi dă șansa de a primi afecțiune, de a fi valorizată, îi dă puterea să iasă din casă în fi ecare zi. Atâta timp cât starea fi zică îi va permite, doamna Marica e hotărâtă să lucreze cu Mădălina și să ofere copiilor de la Centru toată experința ei de viață și de profesoară. Ca voluntar.

 

Mădălina vine la Centrul social zilnic, pentru masă, ajutor la teme și alte lucruri pe care familia nu i le poate oferi. În urmă cu doi ani era corigentă la limba română. Pierduse ritmul cu școala, avea nevoie de meditații și la alte materii. Mădălina s-a atașat de doamna Marica, pentru că a fost primul om care i-a explicat răbdător totul, de câte ori a fost nevoie. Acum, repetă împreună, o iau de la capăt, cu sârguință, energie și voință. Astăzi, Mădălina a ajuns să aibă și note de 8 la română, știe să compună un eseu, să folosească intonația și participă la cursul de teatru. Doamna Marica îi este mentor și bunică, îi împărtășește inclusiv noțiuni de bune maniere sau de îngrijire personală, atât de necesare pentru o adolescentă. În câteva luni, fata va trece în clasa a VIII-a, fără emoții!

Centrul Generații a reprezentat pentru Mădălina soluția la abandonul școlar, iar pentru doamna Marica alinarea singurătății. Activitățile pe care le desfășoară vârstnicii ca voluntari la centrele sociale sunt un balsam pentru sufl etul lor, iar pentru copii reprezintă un real ajutor pentru a merge bine cu școala, a studia mai departe, a scăpa de sărăcie. Cu ajutorul dumneavoastră, facem ca aceste lucruri să se întâmple!

Este simplu! În doar câteva minute puteți dona online.

Completați formularul de donație și veți fi redirecționat către platforma de plăți securizată EuPlătesc, unde veți completa datele aferente cardului bancar Visa sau MasterCard. Donația online nu presupune absolut niciun cost suplimentar față de suma donată.

Pentru a finaliza donatia veti fi directionat catre pagina securizata euPlatesc.ro. Aici se preiau deja info completate si optiunile selectate si se vor completa doar datele legate de card.

Aveți un cont bancar și folosiți serviciul internet banking sau online banking?

Atunci activați opțiunea direct debit/plată recurentă/plată programată, în funcție de bancă, pentru a dona. Dumneavoastră decideți suma și frecvența donației. Accesați contul dumneavoastră bancar online și urmați INSTRUCTIUNILE despre cum funcționează acest serviciu la fiecare bancă.

 

Conturile bancare ale Fundației la Unicredit Bank sunt:

RO77 BACX 0000 0001 2931 2250  / LEI

RO30 BACX 0000 0001 2931 2320 / EUR

RO03 BACX 0000 0001 2931 2321 / USD

RO45 BACX 0000 0001 2931 2050  / GBP

RO85 BACX 0000 0001 2931 2009  / CHF

 

Acolo unde este necesar, completați cu următoarele date: beneficiar – Fundația Regală Margareta a României, IBAN – RO77 BACX 0000 0001 2931 2250 la Unicredit Bank, cod fiscal – 10981730, detalii de plată: donație FSBO 2018.

Depuneți donația dumneavoastră cash la orice sucursală a băncii UniCredit sau a băncii dumneavoastră, la biroul Casierie. Trebuie să aveți la îndemână cartea de identitate, contravaloarea donației și contul nostru bancar. Pentru a contribui lunar este necesar ca în primele zile ale fiecărei luni să mergeți la bancă pentru depunerea donației.

Acolo unde este necesar, completați cu următoarele date: beneficiar – Fundația Regală Margareta a României, IBAN – RO77 BACX 0000 0001 2931 2250 la Unicredit Bank, cod fiscal – 10981730, detalii de plată: donație FSBO 2018.

din orașul dumneavoastră.

Cum va fi folosită donația dumneavoastră?

Centrele Generații

Abandonul școlar și îmbătrânirea populației sunt cele mai grave probleme sociale care afectează România azi, plasându-ne în topul țărilor europene. Începând din anul 2015, Fundația Regală Margareta a României a dezvoltat 17 Centre Generații și și-a propus extinderea acestui proiect în cât mai multe comunități din țară. Centrele Generații sunt centre sociale școală după școală, care implică vârstnici ca voluntari în sprijinul copiilor din familii sărace din comunitate, rezolvând astfel problemele sociale cu care se confruntă ambele categorii. Persoane vârstnice care vor sa fi e active devin profesori, mentori sau îndrumători pentru acești copii, implicându-se în activitățile zilnice ale centrelor și oferind sprijin educațional. Utilizarea experienței acestora ca resursă pentru comunitate reprezintă o importantă schimbare de paradigmă, dar una necesară pentru a încuraja îmbătrânirea activă ca soluție la situația demografi că actuală.

 

Pentru mai multe detalii vizitați Centrul Generații.

Doneaza