Donează | Fundatia Principesa Margareta a României
Donează | Fundatia Principesa Margareta a României
18502
page-template-default,page,page-id-18502,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Donează

Pe doamna Stanca o țin în picioare doar credința și răbdarea. La cei 82 de ani ai săi, se deplasează greu, cu pași nesiguri, susținându-se de un scaun. Ca să își asigure traiul, a muncit în condiții dure până la pensie, chiar și după accidentul din fabrică care i-a afectat un picior. Meseria i-a furat chiar și plăcerea de a lucra împletituri și goblenuri, pentru că mâinile ei sunt încleștate. Nu i-a fost niciodată frică de puțin și de neputință, ci de singurătate. Trăiește într-o cămăruță înghesuită, iar momentele când mai uită de durerile cumplite sunt atunci când oamenii îi calcă pragul. Un vis al ei ar fi să mai poată ajunge o dată la piață. Nu a mai ieșit de trei ani din locuință, iar pentru cele necesare depinde de unul și de altul. Un scaun cu rotile și un asistent la domiciliu i-ar putea schimba viața.

 

Asemenea doamnei Stanca, sute de bătrâni care se confruntă cu situații dificile de viață ne apelează lunar pentru un sprijin urgent. Vă rugăm să le răspundeți cu suflet alături de noi! Cu ajutorul oamenilor ca dumneavoastră, le alinăm suferința, le redăm demnitatea și motivația de a trăi. Un semn de solidaritate și atenție va readuce bucuria Sărbătorilor în sufletul lor!

Poveștile pe care le auzim în fiecare zi de la bătrânii noștri uneori ne inspiră, alteori ne cutremură. Bătrânețea este greu de imaginat, dar și mai greu de suportat atunci când drumul vieții te condamnă să suferi în singurătate. Niciunul dintre noi nu are garanții pentru anii bătrâneții, dar fiecare speră să aibă un mic sprijin la nevoie din partea semenilor. Fiți alături de ei printr-un simplu gest de generozitate. Darul dumneavoastră este foarte important pentru bătrânii care nu mai au pe nimeni.

Este simplu! În doar câteva minute puteți dona online.

Completați formularul de donație și veți fi redirecționat către platforma de plăți securizată EuPlătesc, unde veți completa datele aferente cardului bancar Visa sau MasterCard. Donația online nu presupune absolut niciun cost suplimentar față de suma donată.

Pentru a finaliza donatia veti fi directionat catre pagina securizata euPlatesc.ro. Aici se preiau deja info completate si optiunile selectate si se vor completa doar datele legate de card.

Aveți un cont bancar și folosiți serviciul internet banking sau online banking?

Atunci activați opțiunea direct debit/plată recurentă/plată programată, în funcție de bancă, pentru a dona. Dumneavoastră decideți suma și frecvența donației. Accesați contul dumneavoastră bancar online și urmați INSTRUCTIUNILE despre cum funcționează acest serviciu la fiecare bancă.

 

Conturile bancare ale Fundației la Unicredit Bank sunt:

RO77 BACX 0000 0001 2931 2250  / LEI

RO30 BACX 0000 0001 2931 2320 / EUR

RO03 BACX 0000 0001 2931 2321 / USD

RO45 BACX 0000 0001 2931 2050  / GBP

RO85 BACX 0000 0001 2931 2009  / CHF

 

Acolo unde este necesar, completați cu următoarele date: beneficiar – Fundația Principesa Margareta a României, IBAN – RO77 BACX 0000 0001 2931 2250 la Unicredit Bank, cod fiscal – 10981730, detalii de plată: donație FSBO 2018.

Depuneți donația dumneavoastră cash la orice sucursală a băncii UniCredit sau a băncii dumneavoastră, la biroul Casierie. Trebuie să aveți la îndemână cartea de identitate, contravaloarea donației și contul nostru bancar. Pentru a contribui lunar este necesar ca în primele zile ale fiecărei luni să mergeți la bancă pentru depunerea donației.

Acolo unde este necesar, completați cu următoarele date: beneficiar – Fundația Principesa Margareta a României, IBAN – RO77 BACX 0000 0001 2931 2250 la Unicredit Bank, cod fiscal – 10981730, detalii de plată: donație FSBO 2018.

din orașul dumneavoastră.

Cum va fi folosită donația dumneavoastră?

Cum ajutăm împreună?

Astăzi, în România, peste 3.5 milioane de persoane au vârsta peste 65 de ani. Ritmul îmbătrânirii populației este alarmant, plasându-ne în topul țărilor europene. În lipsa unui sistem integrat de asistență socială public sau privat, Fundația Principesa Margareta a României vine în sprijinul vârstnicilor din întreaga țară. Cu o experiență de peste 28 de ani în domeniul social, Fundația este una dintre puținele organizații non-guvernamentale care derulează programe sociale dedicate seniorilor, cu sprijinul sponsorilor, donatorilor și voluntarilor.

 

  • Răspundem zilnic apelurilor de la bătrâni și le oferim informații, soluții practice și îndrumare
  • Alinăm singurătatea vârstnicilor care nu au cu cine să vorbească sau să socializeze
  • Îi încurajăm să redevină activi social și să se simtă utili, în centre de zi pentru copii
  • Le dăruim spiritul sărbătorilor în cadrul unor mese organizate, alături de alți vârstnici singuri și voluntarii noștri
  • Facilităm accesul lor către serviciile de care au urgentă nevoie: îngrijire la domiciliu, cantină socială, centru de zi ori policlinică socială
  • Le oferim ocazia să ia parte la diverse activități recreative, culturale și sociale
  • Promovăm îmbătrânirea activă și valorizăm experiența de viață a bătrânilor noștri
  • Oferim sprijin practic și material celor aflați în cele mai dificile situații de viață
Doneaza