Fundația Principesa Margareta a României are plăcerea să vă invite la Conferința Națională

Evenimentul are loc luni, 1 octombrie începând cu ora 10:00, la Teatrul Național București – Sala Pictura

Conferința este adresată exclusiv persoanelor peste 65 de ani. Vă rugăm să vă înscrieți completând formularul de mai jos sau la Telefonul Vârstnicului 0800 460 001

Participarea este gratuită în limita a 50 de locuri.


Conferința „Bune practici pentru o bătrânețe frumoasă”, organizată de Fundația Principesa Margareta a României, are ca scop creșterea calității vieții persoanelor vârstnice prin promovarea celor mai inovative și eficiente soluții în domeniul senectuții. Renumiți specialiști vor împărtăși informații actuale și utile precum și bune practici pentru o bătrânețe frumoasă.

Conferința propune soluții eficiente care pot face viața vârsnicilor mai frumoasă:

 • cum te menții activ la vârsta a III-a
 • cum îți valorifici experiența și abilitățile pentru cei din jur
 • ce presupune un stil de viață sănătos prin nutriție și miscare
 • ce exerciții îmbunătățesc tonusul mental și spiritual
 • topul informațiilor folositoare pentru vârstnici
 Evenimentul are loc cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, celebrată în fiecare an de către Fundația Principesa Margareta a României, prin diferite acțiuni.

Agenda:

10:00 | ÎNREGISTRARE

10:30 | ÎMBĂTRÂNIRE ACTIVĂ

 • Voluntar la vârsta a III-a – Anca Godini, manager de proiect Centrele Generații, Fundația Principesa Margareta a României
 • Valorizarea abilităților vârstnicilor - Andrei Voicu – medic specialist în îmbătrânire activă, Fundația Ana ASLAN Internațional

11:10 | STIL DE VIAȚĂ SĂNĂTOS

 • Nutriție, mișcare și exercițiile minții
 • Valentin Bunea – nutritionist, Centrul de nutriție Body Engineering
 • Dr. Dan Mitrea – medic neurolog, Clinica Neuroaxis
 • Toma Vasilescu – fizioterapeut, Fundația pentru Dezvoltarea Serviciilor Sociale
 • Dan Doroftei – Consultant dezvoltare proiecte vârstnici, Revera Medical City

12:00 | INFORMAȚII ESENȚIALE

 • Topul informațiilor utile pentru vârstnici

12:30 | BUFET ȘI NETWORKING

Speakeri:

Anca Sohorca

Anca Sohorca
Manager de proiect Centrele Generatii, Fundația Principesa Margareta a României

Cu o experiență de peste 8 ani în organizații neguvernamentale, Anca este absolventă a facultății de Sociologie și Asistență Socială și psihoterapeut de familie sub supervizare. Și-a început activitatea profesională lucrând cu vârstnici cu Alzheimer și copii defavorizați. Pe parcursul carierei sale, a acumulat o experiență vastă în coordonarea și implementarea de proiecte intergeneraționale, implicând vârstnicii în acțiuni de voluntariat cu tineri și copii.

Andrei Voicu

Andrei Voicu
Medic specialist în îmbătrânire activă, Fundația Ana ASLAN Internațional

Este implicat în numeroase proiecte de voluntariat și științifice, cu o importantă componentă socială. În prezent face parte din echipa Fundației Ana ASLAN Internațional, alături de care ajută la dezvoltarea, testarea și implementarea unor soluții inovative în domeniul îmbătrânirii active, parte din medicina longevității.

Valentin Bunea

Valentin Bunea
Nutriționist, Centrul de nutriție Body Engineering

Nutriționist acreditat de Ministerul Muncii și Ministerul Educației precum și fondator al centrului de nutriție Body-Engineering, Valentin a creat o comunitate de oameni pasionați de o viață sănătoasă, fiind implicat în educația nutrițională. Susține ateliere în școli, licee și grădinițe pentru a atrage atenția asupra efectelor negative aduse de consumul dulciurilor și al produselor procesate.

Dan Mitrea

Dr. Dan Mitrea
Medic neurolog, Clinica Neuroaxis

Medic neurolog în curs de specializare în neuro-oncologie în Lyon, Franța. În 2010 a fondat una dintre primele clinici de a doua părere, Intermedicas, acum parte din rețeaua Regina Maria. În 2017 a fondat prima clinică integrată de neurologie, Clinica Neuroaxis, unde oferă pacienților servicii de neurologie, de la diagnosticarea corectă prin aparatură de ultimă generație și medici cu performanțe deosebite, până la tratamente revoluționare. Este la a treia generație de medici din familia sa și își iubește meseria moment cu moment, indiferent de complexitatea cazurilor cu care ia contact zilnic.

Toma Vasilescu

Toma Vasilescu
Fizioterapeut, Fundația pentru Dezvoltarea Serviciilor Sociale (F.D.S.S.)

Este fizioterapeut cu o experiență de peste 11 ani în cadrul Institutului Național de Recuperare, Medicină Fizică și Balneoclimatologie din București. A ajutat în recuperarea și tratarea pacienților în patologie reumatismală, afecțiuni degenerative, ortopedie și traumatologie sportivă, neurologie și neurochirurgie. În prezent este trainer internațional Desmotec, terapeut fascial și instructor internațional Dynamic Tape.