Final de an scolar în programul Fondul Special pentru Copii | Fundatia Principesa Margareta a României
Final de an scolar în programul Fondul Special pentru Copii | Fundatia Principesa Margareta a României
19857
post-template-default,single,single-post,postid-19857,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Final de an scolar în programul Fondul Special pentru Copii

Final de an scolar în programul Fondul Special pentru Copii

În urmă cu un an, Fundația Principesa Margareta a României în parteneriat cu Fundația Vodafone România au inițiat cea de-a doua rundă a programului Fondul Special pentru Copii – Burse pentru scoală, cu scopul de a asigura o șansă la o educație adecvată pentru elevii din familii dezvantajate, proveniți din comunități mici din 17 județe. Abandonul școlar reprezintă una din cele mai mari probleme ale sistemului educațional românesc. Potrivit datelor Eurostat, rata abandonului școlar este de 18%, ceea ce ne situează pe locul 3 în topul țărilor europene. Fondul Special Pentru Copii a fost înființat tocmai pentru a oferi un ajutor prompt, practic și sustenabil copiilor în situații dificile de viață, aflați în pericolul de a renunța la școală. Investiția Fundației Vodafone România pentru acest proiect, în valoare de 89.990 Eur, a fost destinată copiilor în situații dificile de viață din cele 17 județe – Alba, Bihor, Bistrița-Năsăud, Călărași, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Giurgiu, Gorj, Harghita, Ilfov, Maramureș, Mureș, Sălaj, Sibiu, Satu Mare și Teleorman. Programul a avut un număr total de 664 de beneficiari, copii, adulți și vârstnici.

În anul școlar 2016-2017, prin Fondul Special pentru Copii – Burse pentru Școală , un număr 250 de copii au primit finanțare individuală care acoperă costurile pentru rechizite și materiale educaționale, alimente, materiale igienico-sanitare, îmbrăcăminte și încălțăminte. Toți aceștia și-au îmbunătățit frecvența și performanțele scolare. 50 de copii cu progrese școlare remarcabile au fost recompensați cu o tabără interactivă la Râul Sadului, care pentru mulți a fost o experiență unică. Alte 215 persoane, în principal membri ai familiei, și-au îmbunătățit nivelul de viață, prin consiliere socială cu privire la drepturile lor legale, îndrumare, sprijin în găsirea unui loc de muncă, reușind astfel să iasă din  cercul vicios al sărăciei. 32 de voluntari specializați ca asistenți sociali, consilieri probațiune, bibliotecari, profesori, profesori universitari și-au dedicat timpul și expertiza pentru găsirea unor soluții adecvate pentru familiile aflate în situații dificile de viață.

“Pe tot parcursul anului, atât copiii beneficiari cât și părinții acestora, au dat dovadă de motivație și entuziasm reușind astfel să își îmbunătățească considerabil situația școlară, dar și pe cea socială. Datorită acestui sprijin, majoritatea familiilor și-au îmbunătățit mediul familial și poziționarea în comunitate, iar copii și-au dezvoltat principii de viață sănătoase, bazate pe valori reale, cum ar fi educația și integrarea pozitivă în comunitate și societate”, Sorin Marinescu – coordonator Fondul Special pentru Copii

Proiectul Fondul Special pentru Copii – Burse pentru Scoala face parte din Programul Strategic de Investiție în Mediul Rural pe care Fundația Vodafone România îl derulează în comunitățile rurale din toate județele țării și care susține dezvoltarea de proiecte în domeniile educației și serviciilor sociale necesare categoriilor defavorizate din satele și orașele mici din România.

Sustineti Fondul Special pentru Copii Doneaza