Fondul Special pentru Copii | Fundatia Principesa Margareta a României
Fondul Special pentru Copii | Fundatia Principesa Margareta a României
18477
page-template-default,page,page-id-18477,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Fondul Special pentru Copii

Fondul Special pentru Copii este un program national de asistenta sociala si acces la educatie in sprijinul copiilor aflati in situatii de viata foarte dificile. Sunt ajutati copii aflati in contexte sociale precare, cu venituri reduse, lasati in ingrijirea rudelor, cu parinti bolnavi sau din familii care au in ingrijire multi copii sau persoane cu handicap sever, din familii monoparentale, neglijati sau cu stare de sanatate in risc de a se deteriora.

 

Fondul Special pentru Copii raspunde prompt la nevoile familiilor din toata tara, acordandu-le sprjin financiar pentru a depasi o situatie de criza din cauza careia copiii lor sunt nevoiti sa renunte la scoala. In egala masura, programul contribuie la dezvoltarea educatiei in comunitati mici, izolate, prin investitii in programe de tip after-school si centre de zi. Un numar de 24 000 de copii si tineri si aproximativ 2500 de familii cu un trai precar, dar si 600 de mici ONG-uri locale au primit pana acum ajutor din partea Fundatiei prin Fondul Special pentru Copii.

 

Programul are doua componente:

 

1. Familii aflate in nevoie

Acordam ajutor financiar concret, pe o perioada determinata, copiilor si tinerilor aflati in situatii dificile de viata, pentru a preintampina abandonul scolar, delincventa juvenila sau excluziunea sociala a copilului. Interventia este realizata personalizat, in functie de nevoile identificate, astfel incat sa asigure efecte pe termen lung in viata copilului si sa creasca implicarea sau incluziunea sa in comunitate.

 

Ajutorul financiar pentru cazuri individuale  este acordat direct pentru copii din toata tara, din mediul rural sau urban, in limita a 350 EUR anual. Finantarea acordata familiei sau tutorelui acopera costurile necesare frecventarii scolii si prevenirii abandonului scolar. Fondul Special asigura copiilor rechizite, materiale educationale obligatorii si auxiliare, imbracaminte si incaltaminte, alimentatie suficienta si sanatoasa,  produse de igiena, cazare, masa sau transport la internat pentru copiii din mediul rural, ochelari de vedere, proteze auditive, integrarea in programe de tip after-school.

 

2. Organizatii

Acordam granturi  ONG-urilor locale care actioneaza pentru protectia si sustinerea copiilor din comunitati mici, in limita a 2000 EUR anual. Finantarea acopera costurile pentru copiii inscrisi la un centru de zi sau de tip after-school.

 

Acces in program

Fondul Special pentru Copii se adreseaza parintilor cu copii intre  6 si 19 ani din medii defavorizate, inscrisi intr-o forma de invatamant preuniversitar de stat, aflati in situatii de risc social. Cererea de ajutor adresata Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei este urmata de o ancheta sociala, apoi de indrumare si monitorizare constanta, pe parcursul unui an scolar. Cazurile sunt solutionate in limita fondurilor disponibile in acel moment, iar cele care nu pot primi ajutor imediat sunt considerate prioritare la urmatoare ruda de finantare.

In 2016, Fundatia Vodafone Romania sustine 370 de cazuri individuale si 14 after-school-uri din mediul rural. Alte 500 de cazuri din Fondul Special pentru Copii sunt sustinute prin donatii individuale si de catre companii mici.

 

Fundatia Vodafone Romania este o organizatie neguvernamentala romaneasca, cu statut caritabil, distincta si independenta de operatiunile comerciale ale companiei, infiintata in 1998.

In cei 18 ani de activitate, Fundatia Vodafone Romania a finantat peste 963 de programe in domeniile sanatatii, educatiei, serviciilor sociale, avand c beneficiari copii, tineri, batrani, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Pana in prezent, Fundatia Vodafone Romania a investit 23 milioane de euro in proiecte desfasurate de organizatiile non-profit partenere. Mai multe detalii despre programele Fundatiei se regasesc pe www.fundatia-vodafone.rowww.facebook.com/fundatiavodafonehttp://fundatiavodafone-blog.ro.

Contact: Sorin Marinescu

Coordonator Proiect

Email:  sorin.marinescu@principesa.ro

Tel: +40 (0)31 31 23 035

Mob:+40 (0)729 013 365