Ghid 2% | Fundatia Principesa Margareta a României
Ghid 2% | Fundatia Principesa Margareta a României
19278
page-template-default,page,page-id-19278,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Ghid 2%

Cât mă costa să direcționez 2%?

Nu te costa nimic. 2% nu este o donaţie şi nu implică niciun fel de cost pentru tine. Banii pe care alegeţi să îi direcționaţi către un ONG ar reveni oricum statului. Altfel spus, sunt bani pe care îi plătiți oricum, însă acum aveți posibilitatea de a decide cum vor fi cheltuiți.

 

De ce să directionez 2%?

Pentru că este modul cel mai simplu în care puteți susține o organizație sau o cauză în care credeți. Puteți face un gest nobil, de responsabilitate socială, fără a cheltui nimic.

 

Pot să direcționez 2% și dacă sunt pensionar?

Da! Formularul 230 a fost modificat astfel încât să se aplice și celor care au venituri din pensii. Însă, doar pensiile care depășesc valoarea de 1100 lei sunt impozitate, astfel încât doar persoanele a căror pensie depășește această valoarea pot direcționa 2%.

 

De unde pot face rost de formulare?

Puteți descărca de aici Formularul 230 și Declarația unică

 

De ce date am nevoie?

Pe lângă datele personale, aveți nevoie să știți numele organizației către care doriți să direcționați 2% din impozitul pe venit, codul de identificare fiscală al acesteia (codul fiscal), precum și banca și contul bancar al organizației, în format IBAN. Toate aceste date sunt deja completate pentru dvs în formularele de pe site-ul Fundației Principesa Margareta a României.

 

Denumire entitate nonprofit/unitate de cult: Fundația Principesa Margareta a României (România)
Cod de identificare fiscală a entităţii nonprofit/unităţii de cult: 10981730
Cont bancar (IBAN): RO77 BACX 0000 0001 2931 2250

 

Știu că direcționarea a 2% este un procedeu greoi și birocratic, este adevărat?

Doar la prima vedere. Am încercat să facem lucrurile cât mai ușoare pentru dumneavoastră: formularele pe care le puteți descarcă de pe site-ul nostru sunt deja completate cu datele Fundației, astfel încât dvs nu trebuie decât să completați cu propriile date.

Dacă doriți să aflați adresa Administrației de care aparțineți prin domiciliul fiscal, le puteți accesa aici (lista adreselor adinistrațiilor financiare din toată țara)

 

Exista două formulare; care e diferența dintre ele și pe care trebuie să îl completez?

Completați Formularul 230 dacă veniturile dvs. provin exclusiv din salariu sau pensie și Declaratia unică daca ați obținut alte venituri decât salariile, precum cele din chirii, din drepturi de proprietate intelectuală, din activități specifice profesiilor libere (doctor, avocat, etc).

 

Ce sumă trebuie să trec în căsuța „Suma – lei”?

Dacă nu cunoașteți suma exactă pe care o puteți direcționa către organizația aleasă, lăsați căsuța liberă, iar suma va fi calculată de Administrația Financiară.

 

Unde trimit formularul completat?

Formularele se depun personal sau se trimit prin poștă la Administrația Financiară unde sunteți înregistrat (în funcție de orașul/sectorul în care locuiți). Aici puteti găsi adresa Administrației Financiare de care aparțineți.

Dacă nu aveți timp să vă deplasați la Administrația Financiară sau nu cunoașteți adresa acestei instituții pentru expediție, noi vă oferim posibilitatea să trimiteți formularele 230 pe adresa Fundației Principesa Margareta a Romaniei: OP 12 CP 327, sector 1, București.

Ulterior, ne vom ocupa noi să ducem personal formularele la Administrația Financiară de care aparțineți.

Declarația unică se depune DOAR personal.

 

Ce documente mai trebuie să trimit?

Formularul 230  poate fi însoțite de copii ale fișelor fiscale ale angajatului, dar acest lucru NU este obligatoriu.

 

Până când pot să mă hotărăsc dacă și cărei organizații voi dona cei 2% din impozit?

Formularele  230 completate se pot depune sau trimite prin poștă la Administrația Financiară de care aparțineți până la data de 25 mai. Dacă alegeți să le trimiteți pe adresa Fundației, vă rugăm să nu depășiți termenul de 30 aprilie.

 

De ce să aleg Fundația Principesa Margareta a României?

Pentru că în noi știți că puteți avea încredere. În 25 ani de activitate și de proiecte umanitare, de care au beneficiat zeci de mii de persoane, Fundația Principesa Margareta a României și-a construit o reputație solidă de organizație transparentă și de încredere. De-a lungul anilor, Fundația a acumulat o experiență bogată lucrând în comunitate, în contact direct cu beneficiarii săi din întreaga țară.

Împreună putem oferi un viitor mai bun copiilor, un prezent mai demn bătrânilor, o șansă în plus familiilor defavorizate și posibilitatea unei cariere artistice tinerilor muzicieni și artisti plastici.

 

 

Vă mulțumim pentru generozitate!

Doneaza