“Ghiozdanul de școală” a ajuns la 61 de copii prin grija voluntarilor Piraeus Bank | Fundatia Principesa Margareta a României
“Ghiozdanul de școală” a ajuns la 61 de copii prin grija voluntarilor Piraeus Bank | Fundatia Principesa Margareta a României
19946
post-template-default,single,single-post,postid-19946,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

“Ghiozdanul de școală” a ajuns la 61 de copii prin grija voluntarilor Piraeus Bank

“Ghiozdanul de școală” a ajuns la 61 de copii prin grija voluntarilor Piraeus Bank

Peste 280 de angajați Piraeus Bank au desfășurat, în perioada 4 august – 4 septembrie 2017, o campanie internă de donații în vederea prevenirii abandonului școlar, pentru elevii înscriși în programul național Fondul Special pentru Copii al Fundației Principesa Margareta a României.

Pentru al 4-lea an consecutiv au fost expediate colete cu donații în valoare totală de 25.613 lei și peste 4,300 de articole de îmbrăcăminte și încălțăminte în stare bună către 28 familii, costurile de transport fiind suportate de Piraeus Bank.

Prevenirea abandonului școlar reprezintă mai mult decât o direcție a strategiei de responsabilitate socială a companiei, pentru ca educația este o valoare împărtășită de fiecare angajat, dovadă că voluntariatul intern în acest scop a devenit o tradiție. Cu fiecare an, echipa de voluntari ai Piraeus Bank capătă experiență organizatorică și emoțională care le permite să se dedice întru totul acestor copii“, a declarat Veronica Gheorghiu, coordonatorul acțiunii de voluntariat “Ghiozdanul de Școală”.

Misiunea voluntarilor Piraeus a presupus contactarea familiilor cu probleme și identificarea nevoilor specifice fiecărui copil, colectarea donațiilor, achiziția produselor, distribuirea ajutoarelor astfel încât aceastea să ajungă în timp util și în mod echilibrat celor 61 de elevi înscriși în programul național Fondul Special pentru Copii. Mai mult, au fost pregătite donații și pentru frații mai mici sau neșcolarizați din cauza problemelor grave de sănătate din familiile defavorizate. În total, au fost ajutați aproximativ 80 de copii din județele Alba, Bacău, Bihor, Călărași, Dâmbovița, Mureș, Sălaj și Sibiu.

Pentru o abordare sustenabilă în prevenirea abandonului școlar, Piraeus Bank în colaborare cu Medicover asigură școlarilor susținuți de voluntarii Piraeus abonamente la servicii medicale pentru o perioadă de 6 luni.

 “Medicover continuă implicarea în programe care au impact social susținut. Suntem încântați că putem veni în sprijinul copiilor defavorizați alături de Piraeus Bank, partenerul nostru de peste zece ani”, a declarat Adrian Peake, directorul general al Medicover România.

 “Le mulțumim voluntarilor Piraeus Bank că, pentru al 4-lea an consecutiv, s-au mobilizat într-un timp foarte scurt și au reușit să le ofere copiilor din programul național Fondul Special pentru Copii cele necesare unui nou an școlar. Lucrând foarte aproape de aceste familii am văzut cum fiecare gest făcut din inimă aduce zâmbete pe fețele lor. Copiii vor merge și anul acesta la școala, echipați corespunzător, pentru că educația este singura lor șansă pentru a ieși din cercul vicios al sărăciei”, a declarat  Sorin Marinescu – coordonatorul programului național Fondul Special pentru Copii al Fundației Principesa Margareta a României.

Eforturile companiei și ale angajaților Piraeus Bank, destinate susținerii copiilor înscriși în programul național Fondul Special pentru Copii, vor continua pe parcursul anului 2017.

 

 Doneaza