Mesajul Fundației Principesa Margareta a României la moartea unui părinte al Fundației | Fundatia Principesa Margareta a României
Mesajul Fundației Principesa Margareta a României la moartea unui părinte al Fundației | Fundatia Principesa Margareta a României
20269
post-template-default,single,single-post,postid-20269,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Mesajul Fundației Principesa Margareta a României la moartea unui părinte al Fundației

Mesajul Fundației Principesa Margareta a României la moartea unui părinte al Fundației

Majestatea Sa Regele Mihai I s-a stins din viață la vârsta de 96 de ani. Lasă în urma sa cinci fiice, o țară, un popor și o Fundație.

A înființat Fundația Principesa Margareta a României împreună cu fiica sa, Principesa Margareta, ca parte a unui plan mult mai amplu de însănătoșire a României. O Românie gri, o Românie suferindă, atât fizic, cât și emoțional.

Cunosc acele momente din poveștile la care am avut acces, din mărturiile oamenilor și din cenușiul pe care mi-l amintesc personal. Mi-au trebuit ani ca să înțeleg boala de care suferea România și care încă se mai manifestă asemenea unei maladii incurabile, dar care este ținută sub un control precar de mecanisme și acțiuni sănătoase.

Fundația trebuia să acționeze independent și era menită să îi îngrijească pe cei mai afectați, pe cei mai săraci și pe cei mai loviți de inechitățile sociale: copii, tineri și bătrâni. Acțiuni de ajutor urgente pentru cei mai săraci, pentru cei în pericol, dar și programe de lungă durată care să-i susțină pe o perioadă de mai mulți ani.

În 1990, Majestatea Sa Regele Mihai I și Alteța Sa Regală Principesa Margareta a României au avut o viziune care se întindea peste decenii. Nu cred că aveau cum să știe de câți ani o să fie nevoie pentru a ajunge să ajuți sute de mii de oameni. Sau cât de mulți vor avea încă nevoie de ajutor la 27 de ani de la înființare. Știu doar că suntem parte dintr-un plan pe termen lung al părintelui nostru, iar în 2011, când a participat pentru ultima oară la un eveniment organizat de Fundație, a plâns cu lacrimi de mândrie, de recunoștință și de regăsire.

Suntem aici la moartea Majestății Sale Regelui și suntem triști. Dar planurile sale nu mor odată cu el, iar Regele rămâne puternic în conștiința noastră și în conștiința românilor.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

 

Mugurel Margărit-Enescu

Director ExecutivDoneaza