O seară de gală la cea de-a zecea ediție a Concertului Regal Caritabil | Fundatia Principesa Margareta a României
O seară de gală la cea de-a zecea ediție a Concertului Regal Caritabil | Fundatia Principesa Margareta a României
20063
post-template-default,single,single-post,postid-20063,single-format-gallery,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

O seară de gală la cea de-a zecea ediție a Concertului Regal Caritabil

O seară de gală la cea de-a zecea ediție a Concertului Regal Caritabil

Fundația Principesa Margareta a României a organizat, cu ocazia aniversării zilei de naştere a Majestăţii Sale Regelui Mihai I, a zecea ediție a Concertului Regal de strângere de fonduri, miercuri, 25 octombrie 2017. Muzicieni români de renume internațional s-au reunit pe scena Ateneului Român, în sprijinul programului național Tinere Talente. În deschiderea concertului, Alteţa Sa Regală Principesa Moștenitoare Margareta a dat citire mesajului prilejuit de ediția aniversară a Concertului Regal.

Cu o istorie de zece ani, Concertul Regal este unul dintre cele mai longevive și de succes evenimente de strângere de fonduri din România. Fundația Principesa Margareta a României continuă astfel tradiția de a susține și promova cultura și talentul românesc. Evenimentul a avut loc în prezenţa Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta, Principele Radu și Principesa Maria. De asemenea, au luat parte membri ai Corpului Diplomatic, precum și personalități de cultură, sponsori și susținători ai Fundației.

Ediția aniversară a Concertului Regal caritabil i-a adus pe scena Ateneului Român pe trei dintre artiștii care au oferit momente unice și emoționante de-a lungul celor zece ediții ale acestui eveniment, muzicieni de succes pe mari scene ale lumii: violonistul Remus Azoiței, pianista Alexandra Dariescu și tenorul Teodor Ilincăi, Orchestra Fundației Principesa Margareta a României, dirijată de Tiberiu Soare.

Fondurile strânse din sponsorizări și donații la Concertul Regal din 25 octombrie 2017 vor sprijini o nouă generație de artiști, prin programul naţional Tinere Talente. Selecția va fi lansată în luna noiembrie, pentru elevi și studenți la liceele și universitățile cu profil artistic din România. Programul asigură valorificarea unor talente reale, care altfel ar fi pierdute pentru muzica și arta mondială.

Transmisiune concert

Concertul Regal se va transmite în reluare pe canalele TVR.

Co-producător: TVR 1 – Parteneri: BRD – Groupe Société Générale, Kaufland România

Sponsori: Samsung, SofMedica, Șantierul Naval Damen, Deutek, Kultho, Negro 2000, Intermedicas, Residence Hotels, RR Media, Dentons, Hotel Siqua, Axess Capital, Star Storage.

Partneri media: Radio România Muzical, Radio România Cultural, Revista Biz, Cariere, HR Manager, Business Review

Cu sprijinul: Filarmonica George Enescu și Universitatea Naţionala de Muzică Bucureşti.

 

 

 Doneaza