Piraeus Bank România trimite “Ghiozdanul de școală” la 132 de școlari | Fundatia Principesa Margareta a României
Piraeus Bank România trimite “Ghiozdanul de școală” la 132 de școlari | Fundatia Principesa Margareta a României
21517
post-template-default,single,single-post,postid-21517,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Piraeus Bank România trimite “Ghiozdanul de școală” la 132 de școlari

Piraeus Bank România trimite “Ghiozdanul de școală” la 132 de școlari

În perioada 3 august – 3 septembrie 2018, Piraeus Bank România a susținut o campanie internă de donații în vederea prevenirii abandonului școlar pentru elevii înscriși în programul național Fondul Special pentru Copii al Fundației Principesa Margareta a României.

Astfel, pentru al 5-lea an consecutiv, au fost expediate colete cu donații în valoare totală de 46.377 lei și peste 9.700 de articole de îmbrăcăminte și încălțăminte către 40 familii din 15 județe. În cadrul campaniei, în care s-au mobilizat peste 350 de voluntari din cadrul băncii, Piraeus Bank România a sponsorizat achizitia de ghiozdane complet echipate pentru 50 de școlari și a suportat costurile de transport pentru donații similare către încă 82 de școlari.

“Implicarea activă în comunitate și sprijinirea continuă a educației sunt elementele care au stat la baza construirii comunității de voluntari interni ai Piraeus Bank România, tot mai numeroasă cu fiecare an. Prin eforturile băncii și ale voluntarilor interni, am reușit să contribuim la bucuria de început de an școlar pentru copii din medii defavorizate din toată țara, lucru de care suntem foarte mândri!” a declarat Veronica Gheorghiu, coordonatorul acțiunii de voluntariat “Ghiozdanul de Școală”.

Piraeus Bank Romania a contactat familiile aflate in dificultate și a identificat nevoile specifice fiecărui copil, a colectat donațiile, s-a implicat in achizitionarea si distribuirea produselor, astfel încât acestea să ajungă în timp util și în mod echilibrat la 132 de elevi înscriși în programul național Fondul Special pentru Copii. Mai mult, au fost pregătite donații și pentru frați mai mici sau neșcolarizați din cauza problemelor grave de sănătate din familiile defavorizate. În total, au fost susținuți aproximativ 150 de copii din județele Alba, Bacău, Bistrița, București, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Ialomița, Iași, Mehedinți, Mureș, Neamț, Sălaj și Sibiu.

Pot spune că, împreună cu echipa Piraeus Bank România am trecut deja în clasa a V-a; vorbim de 5 ani de fapte frumoase pentru copiii mai puțin norocoși din mai multe județe. Zilele acestea am avut cu toții parte de noi experiențe, am legat noi prietenii și am descoperit oameni cu inima mare, care prin voință și sensibilitatea ne-au demonstrat că nu este totul pierdut și că împreună putem face lucruri mari și frumoase. Cred că bucuria de pe chipurile copiilor care au primit la acest început de an școlar pachete cu rechizite, încălțăminte, haine și alimente este cea mai bună dovadă că această campanie și-a atins scopul!” Sorin Marinescu – coordonatorul programului național Fondul Special pentru Copii al Fundației Principesa Margareta a României.

Pe 28 Iunie 2018 Piraeus Bank Romania a fost preluata de fondul american de investitii J.C.Flowers &Co. Este prima investitie pe care fondul o face pe piata din Romania si in Europa Centrala si de Est. Pe 17 iulie BERD a achizitionat 19% din actiunile Piraeus Bank Romania. In urma acestor evenimente majore, Piraeus Bank Romania este acum detinuta de doua entitati financiare importante.

Despre Piraeus Bank România

Cu sediul în București, Piraeus Bank România oferă o serie largă de produse și servicii adresate atat clienților locali cat si celor internaționali, incluzand activități de retail, IMM și corporate banking.

PBR operează prin 100 de unități bancare, angajează 1200 de specialiști și are aproximativ 130.000 de clienți activi. Pentru mai multe informații va invităm pe www.piraeusbank.ro.

Despre J.C. Flowers & Co.

J.C. Flowers & Co. este unul dintre liderii domeniului de private equity, dedicat investițiilor globale în industria serviciilor financiare. Fondat în 1998, J.C. Flowers & Co. a investit peste 15 miliarde de dolari în 53 de companii de portofoliu din 18 țări, într-o varietate de subsectoare ale industriei financiare, ce includ domeniul bancar, asigurări, reasigurări, servicii financiare specializate și servicii de management al activelor. J.C. Flowers & Co. gestionează active de aproximativ 6 miliarde de dolari și are birouri în New York și Londra.

Pentru mai multe informații va invităm pe www.jcfco.com.

Despre BERD

BERD este o bancă multilaterală care promovează dezvoltarea sectorului privat și a inițiativei antreprenoriale în 38 de economii din trei continente. Banca este deținută de 67 de țări, precum  și de Uniunea Europeană si de Banca Europeană de Investiții. Este unul dintre cei mai mari investitori instituționali în România. Până în prezent, în România, Banca a investit aproape 8 miliarde de euro în peste 400 de proiecte. Doar anul trecut, BERD a investit 550 de milioane de euro în România. 93% din această finanțare a fost direcționată către sectorul privat.

Pentru mai multe informații va invităm pe www.ebrd.com.Doneaza