Prin mentorat și masterclass-uri tinerii artiști își pot atinge potențialul | Fundația Regală Margareta a României
Prin mentorat și masterclass-uri tinerii artiști își pot atinge potențialul | Fundația Regală Margareta a României
22556
post-template-default,single,single-post,postid-22556,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Prin mentorat și masterclass-uri tinerii artiști își pot atinge potențialul

Prin mentorat și masterclass-uri tinerii artiști își pot atinge potențialul

De cele mai multe ori, talentul nu este suficient pentru ca tinerii artiști să își atingă potențialul maxim. Pe lângă resurse materiale și studiu intens, ei au nevoie de profesioniști dedicați care să le fie aproape și să îi ghideze pe calea potrivită pentru ei. Programul Tinere Talente își propune să susțină dezvoltarea artistică a tinerilor aflați la început de drum, atât prin sprijin financiar, cât și prin îndrumare din partea unor mentori.

Lunar tinerii artiști iau parte la sesiuni de mentorat organizate de Fundație, ce au rolul de a-i pune în contact cu personalități marcante din domeniul cultural și artistic. Astfel, bursierii ajung să descopere pașii necesari pe drumul spre succes, să afle despre dificultățile ce pot apărea în acest demers și despre oportunitățile cărora trebuie să le acorde atenție.

Mentorii implicați în programul Tinere Talente le sunt alături pe tot parcursul anului, cu sfaturi și îndrumăre. Mai mult decât atât, aceștia le organizează masterclass-uri și ateliere de creație, cu tematici ce aprofundeză subiecte ce nu sunt abordate suficient în școală.

La masterclass-ul de canto, tenorul Teodor Ilincăi s-a aflat pentru prima dată în ipostaza de profesor. Cu o vastă experiență muzicală, o carieră internațională și un talent impresionant, mentorul Teodor Ilincăi a împărtășit muzicienilor participanți multe dintre cunoștințele sale muzicale, ajutându-i să își îmbunătățească tehnica vocală și pronunția.

Pentru artiștii vizuali, Ana Neagoe, coordonatorul expozițiilor la Elite Art Gallery, a organizat atelierul „Mecanismul unei Galerii de Artă”. Artiștii vizuali au abordat subiecte diverse, precum portofoliul de artist, definiția termenului „galerie”, exprimarea scrisă a proiectului artistic și instituții ce susțin demersul artistic al tinerilor creatori.

Mentoratele comune din acest an au abordat subiecte de interes atât pentru artiștii vizuali, cât și pentru muzicieni, și au fost susținute de artiști consacrați, între care precum Ileana Dana Marinescu – artist vizual, Cristian Borcan – cornist în cadrul Orchestrei Radio, Verona Maier – pianistă și profesor în cadrul UNMB, Raluca Oatu – pianistă și director artistic al Cameratei Regale, Constantin Adrian Grigore – dirijor al Cameratei Regale, Gabriela Tofan – referent comunicare al MNAR, Nansi Lungu – lector universitar al catedrei de Științe Cognitive la Universitatea Titu Maiorescu.

De-a lungul timpului, numeroase personalități s-au implicat în parcursul profesional al bursierilor Tinere Talente prin programul de mentorat intergenerațional. Le mulțumim și le suntem recunoscători pentru sprijinul și dedicarea cu care au ghidat pașii tinerilor artiști către performanță.Doneaza