Sărbătoare la Palatul Elisabeta de Ziua Internațională a Copilului | Fundatia Principesa Margareta a României
Sărbătoare la Palatul Elisabeta de Ziua Internațională a Copilului | Fundatia Principesa Margareta a României
19632
post-template-default,single,single-post,postid-19632,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Sărbătoare la Palatul Elisabeta de Ziua Internațională a Copilului

Sărbătoare la Palatul Elisabeta de Ziua Internațională a Copilului

Duminică, pe 28 mai, peste 2.000 de invitati, copii, parinți, bunici și profesori, au fost invitați să sărbătorească Ziua Internațională a Copilului în grădina Palatului Elisabeta, în prezența Alteței Sale Regale Principesa Moștenitoare Margareta. Porțile Palatului s-au deschis pentru micii invitați care au participat la un eveniment inedit oferit de Fundația Principesa Margareta a României.

Grădina Palatului Elisabeta a devinit un tărâm al jocului și al copilăriei. Pentru a marca Ziua Internațională a Copilului, Fundația Principesa Margareta a României a dedicat micilor invitați momente artistice speciale, precum recitalul de harpă și canto sau spectacolul de balet. Demonstrațiile de percuție, scrimă sau karate, atelierele de meșteșuguri sau coronițe din flori, precum și expoziția de costume ale personajelor de poveste au facut deliciul celor mici. În cadrul evenimentului, participanții au putut vedea o expoziție de fotografie cu imagini din copilăria Principesei Margareta alături de familie. Evenimentul a reunit prieteni, susținători, precum și copii din proiectele sociale ale Fundației Principesa Margareta a României.  Principesa Moştenitoare Margareta a luat parte, alături de copii, la atelierele de creație și urmărește demonstrațiile oferite de ansamblurile de copii.

Abordarea intergenerațională, specifică tuturor programelor sociale și educaționale derulate de Fundația Principesa Margareta a României, a fost ilustrată într-o manieră experiențială în cadrul unui atelier intergenerațional, la care au fost încurajați să participe copiii alături de bunicii lor. Energia și entuziasmul copiilor s-au completat aici cu experiența și îndemânarea celor vârstnici.

  “Dintotdeauna Fundația Principesa Margareta a României a fost preocupată să îmbunătățească condițiile de viață ale copiilor aflați în situații dificile de viață și să le faciliteze accesul la educație. Peste 1000 de copii din toată țara sunt ajutați în fiecare an prin programele noastre sociale“,  declară Mugurel Mărgărit Enescu – Director Executiv al Fundației Principesa Margareta a României.

De-a lungul celor 27 de ani de existență, Fundația Principesa Margareta a României a derulat programe menite să asigure copiilor drepturile fundamentale – la o viață alături de familia biologică, la îngrijire medicală sau la educație și dezvoltare. Fundația a înființat dispensare pediatrice în comunități defavorizate, programe de asistență și terapie psiho-socială pentru copii afectați de boli grave, programe de educație pentru sănătate și nutriție, centre pentru copii și adolescenți în dificultate, programe de educație parentală și integrare socială pentru familii, precum și Fondul Special pentru Copii pentru a preveni abandonul școlar.

Momentele artistice la scenă au fost oferite de tinerii muzicieni bursieri ai Fundației – Martiniana Antonie (mezzo-soprană),  George Ionut Vîrban (tenor), Miruna Iancu (soprană), micile balerine ale Școlii de balet Jaquline si  elevii Colegiului Național George Enescu –   Daria Batschi si Andrei Olaru (harpă).

Ziua Copilului la Palatul Elisabeta este organizată cu sprijinul partenerilor educaționali: Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti, Opera Comică pentru Copii, Colegiul Național George Enescu, Fundația Calea Victoriei, Hobby Art, Școala de balet Jaquline, Federația Română de Karate, Federația Română de Aeromodelism, Federația Română de Scrimă.

Au contribuit sponsorii: Fundația Vodafone România, BRD Groupe Societe Generale, RSM Scot, Fundația Policlinicile Sociale Regina Maria, Carrefour România, Residence Hotels, City Grill, Alite Art Gallery, Albalact, Angelli, Mega Image, Casa Retro, Olla Floral, Corso, Lipton, VelPitar,  Cumpana.Doneaza