Școala Generații înseamna un pas înainte în progresul școlar și dezvoltarea personală a copiilor | Fundația Regală Margareta a României
Școala Generații înseamna un pas înainte în progresul școlar și dezvoltarea personală a copiilor | Fundația Regală Margareta a României
22550
post-template-default,single,single-post,postid-22550,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Școala Generații înseamna un pas înainte în progresul școlar și dezvoltarea personală a copiilor

Școala Generații înseamna un pas înainte în progresul școlar și dezvoltarea personală a copiilor

3 unități de învățământ organizează periodic activități cu specific sportiv, artistic, intercultural sau de educație în aer liber. În plus, elevii și preșcolarii au ocazia să participe la cursuri și workshop-uri sau să meargă în tabere și excursii.

Prin proiectul „Școala Generații – Prevenirea abandonului școlar prin implicarea comunității”, co-finanțat prin Fondul Social European – Programul Operațional Capital Uman (POCU), în perioada 30.04.2018 – 29.04.2021, Școala Gimnazială nr.153, Școala Gimnazială nr.168 și Grădinița Colț de Rai din București aplică un program ce are ca scop prevenirea și diminuarea părăsirii timpurii a școlii pentru 369 de copii din medii defavorizate.

Activitățile extracurriculare contribuie la dezvoltarea personală a copiilor și, implicit, la depășirea unor bariere autoinduse ce pot limita pe termen lung capacitățile acestora de a se integra în societate.

Cercurile tematice de desen, muzică, dans și sport au loc săptămânal și sunt menite să dezvolte atât gândirea creativă, cât și spiritul de echipă al micilor participanți. Copiii sunt îndrumați de profesori dedicați, iar talentul și imaginația sunt încurajate permanent. În plus, în perioada vacanțelor se organizează tabere școlare, excursii educative și vizite la obiective turistice sau istorice.

Workshop-urile de educație financiară și antreprenoriat pentru copii sunt gândite pentru a le deschide noi perspective și a-i ajuta să își valorifice potențialul, prin dezvoltarea unei afaceri în viitor. Workshop-urile cuprind 3 module care se vor desfășura pe întreaga perioadă a proiectului Școala Generații. În primul modul, elevii au învățat despre concepte cheie din domeniul antreprenoriatului: nevoi și dorințe, idei de afaceri și start-up-uri, istoria banilor  de la  origini până în prezent. Au fost realizate prezentări interactive pe suport multimedia, jocuri de echipă, simulări de contexte și jocuri de rol, care i-au ajutat să acumuleze cunoștințele într-un mod simplu și prietenos pentru ei și să își dezvolte competențele de socializare și relaționare.

Activitățile de educație pentru sănătate, igienă și nutrițe au o însemnătate deosebită și reprezintă una dintre prioritățile proiectului.
Elevii și preșcolarii primesc informații utile pentru a-și forma obiceiuri de viață sănătoase și a crește armonios. Un asistent medical le prezintă elemente de anatomie umană, modalități de prevenire a bolilor, îi învață să se spele corect pe dinți și să își mențină igiena corporală. Copiii sunt încurajați să conştientizeze importanţa unei alimentaţii sănătoase și sunt învățați cum să se hrănească în mod echilibrat şi diversificat, asigurându-și rația zilnică de nutrienți.
Pentru a asigura complementaritatea noțiunilor teoretice cu practica, dar și pentru promovarea unui mod de viață sănătos, toți cei 369 elevi și preșcolari participanți la proiect beneficiază semestrial de pachete de igienă personală.

Toate acestea au un rol esențial în formarea personalității copiilor. Astfel, ei dobândesc o nouă viziune asupra vieții, li se deschid noi orizonturi prin cultivarea interesului pentru activităţi socio – culturale și capătă aptitudinile necesare pentru a se integra în societate și a se descurca în variate situații de viață.Doneaza