Telefonul Varstnicului | Fundatia Principesa Margareta a României
Telefonul Varstnicului | Fundatia Principesa Margareta a României
18479
page-template-default,page,page-id-18479,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Telefonul Varstnicului

Acum cineva raspunde cu suflet varstnicilor din Romania, la Telefonul Varstnicului – prima linie telefonica gratuita dedicata lor. Dincolo de ALO, o voce calda si intelegatoare ofera un raspuns si o vorba buna persoanelor in varsta, care au nevoie de o informatie practica sau, pur si simplu, vor sa stea de vorba cu cineva care ii asculta. La numărul de telefon 0800 460 001, persoanele varstnice primesc sfaturi si sunt indrumate de operatorii specializati in asistenta sociala ai Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei.
Telefonul Varstnicului este o linie telefonica gratuita si confidentiala, care raspunde nevoilor tuturor varstnicilor din Romania, fie de informare, consiliere, fie sprijin practic si emotional. La numarul de telefon 0800 460 001, persoanele varstnice primesc sfaturi si sunt indrumate de operatorii specializati in asistenta sociala ai Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei. Linia poate fi accesata si de cei care doresc sa semnaleze un abuz sau o situatie dificila a unui batran. Volunarii special pregatiti ai Fundatiei alina saptamanal singuratatea varstnicilor prin apeluri repetate, oferindu-le sprijinul moral de care au nevoie.
Proiectul vine ca raspuns la problema imbatranirii populatiei, fenomen in crestere care afecteaza intreaga Europa. Conform Institutului National de Statistica, in Romania, peste 3 milioane de persoane au varste de peste 65 de ani. La aceasta se adauga emigrarea tinerilor, maladiile moderne, insuficienta resurselor umane si financiare specializate, precum si lipsa unui sistem integrat de sprijin, toate acestea facand ca un procent insemnat dintre batrani sa traiasca singuri, izolati si lipsiti de contact social.
Fundatia Principesa Margareta a Romaniei este una dintre putinele organizatii non-guvernamentale care deruleaza programe sociale dedicate seniorilor, cu sprijinul voluntarilor, intr-o maniera intergenerationala. De-a lungul timpului, Fundatia a venit in sprijinul varstnicilor din Romania prin programe menite sa aduca o crestere in calitatea vietii acestora si sa lupte impotriva izolarii lor, prin prezenta in centre de ingrijire sau la domiciliul lor.
Doneaza