Tinere Talente | Fundatia Principesa Margareta a României
Tinere Talente | Fundatia Principesa Margareta a României
18487
page-template-default,page,page-id-18487,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Tinere Talente

„Nu e de-ajuns ca o tara sa dea talente, ea trebuie sa stie a le tine vii”, a spus Nicolae Iorga.

Urmand traditia inceputa de Carol I si de Regina Elisabeta prin fundatiile regale, continuata apoi de Regina Maria si de Carol II, Fundatia Principesa Margareta a Romaniei si-a asumat misiunea de a sprijini si promova talentul tinerilor romani.

Programul Tinere Talente sustine si promoveaza tineri artisti talentati din familii cu venituri mici, care nu-si pot dezvolta talentul din cauza lipsurilor materiale si financiare.

 

Componentele programului Tinere Talente

Burse de studiu individuale in valoare de  pana la 2000 EUR, menite sa acopere costurile materialelor si instrumentelor necesare dezvoltarii lor artistice, precum si achitarea taxelor de participare la concursurile si cursurile nationale si internationale. Bursele se acorda pe perioada unui an.

 

Programul de mentorat cu caracter intergenerational, ca element de unicitate al proiectului, care ofera tinerilor bursieri sansa de a interactiona cu artisti consacrati in domeniul artistic ales si nu numai, prin intermediul sesiunilor de discutii si atelierelor de creatie, desfasurate cu frecventa lunara.

 

Promovarea operei si talentului fiecaruia prin intermediul evenimentelor organizate de Fundatia Principesa Margareta a Romaniei sau in colaborare cu partenerii si sponsorii proiectului Tinere Talente

 

Orchestra Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei a fost fondata in anul 2014, rolul principal in selectia si pregatirea acesteia avandu-l maestrul Tiberiu Soare, unul dintre cei mai valorosi si cunoscuti dirijori din tanara generatie. Scopul infiintarii acestei orchestre este de a oferi posibilitatea tinerilor romani sa ia contact cu stilul de lucru si repertoriul abordat la nivelul unei orchestre profesioniste si de a interactiona cu muzicieni consacrati. De asemenea, initiativa are obiectivul de a-i promova pe cei mai talentati tineri muzicieni in fata publicului roman.

 

Obiectiv

Crearea de sanse egale pentru tinerii talentati proveniti din medii defavorizate prin sustinerea si promovarea talentului lor.

 

Grup tinta

Proiectul este destinat copiilor si tinerilor cu varste cuprinse intre 14 si 24 de ani, care studiaza pe parcursul anului  la scolile si universitatile de arta si muzica din tara si care provin din familii cu posibilitati materiale reduse, punandu-i astfel in dificultatea de a-si dezvolta, perfectiona si promova potentialul artistic.

 

Procesul de selectie

Tinerii artisti care fac parte din grupul tinta  pot aplica pentru obtinerea unei burse Tinere Talente  in luna decembrie a fiecarui an.   Aplicatia se face prin trimiterea dosarului de candidatura catre coordonatorul de program, conform anuntului de selectie lansat pe site-ul www.fpmr.ro.  Selectia se face in 2 etape:  analiza situatiei sociale pe baza dosarului de candidatura si evaluarea candidatilor din punct de vedere artistic de catre un juriu de specialitate.

 

Contact

Cristina Buja
Coordonator  program Tinere Talente
Email: cristina.buja@principesa.ro
Mobil: +40 (0)722 660 797

Tel:     +40 (0)314 055 556

Doneaza