Voluntari pentru copii și vârstnici la Centrul Generații din Brașov | Fundația Regală Margareta a României
Voluntari pentru copii și vârstnici la Centrul Generații din Brașov | Fundația Regală Margareta a României
23142
post-template-default,single,single-post,postid-23142,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Voluntari pentru copii și vârstnici la Centrul Generații din Brașov

Voluntari pentru copii și vârstnici la Centrul Generații din Brașov

Angajați ai Raiffeisen Bank s-au implicat din nou ca voluntari în cadrul proiectului Generații – Centrul Comunității, chiar în prima săptămână a vacanței școlare. Ei au participat la un atelier integenerațional la Centrul Diaconia din Brașov, unul dintre cele cinci susținute de bancă în 2019. Acțiunea a fost primită cu bucurie și curiozitate, atât de cei 42 de copii și 6 seniori voluntari ai centrului, dar și de voluntarii Raiffeisen Bank.

Activitatea propusă a fost realizarea unui tablou din ață colorată prin tehnica string art. Fiecare persoană a primit cuie, placaj și ațe în culorile preferate pentru a crea o inimă. Participanții au bătut cuiele în placaj sub forma unei inimi, după care le-au unit cu ață. Voluntarii Raiffeisen Bank, dar și voluntarii seniori de la Centru, i-au ajutat pe copii în toate etapele activității, de la bătutul cuielor în placaj, la crearea rețelei de ațe și la definitivarea tabloului.

Cei prezenți au fost încântați:
Sunt fericită mereu când lucrez cu copiii, iar ei mă roagă să îi învăț tot felul de lucruri. Atelierul cu inimioare m-a bucurat mai ales că am văzut și atât de mulți tineri gata să se implice în lucrul cu copiii”, a mărturisit Florica, voluntar senior, 74 ani.

La final, fiecare copil a primit în dar tabloul creat, ca amintire a întregii experiențe.

Le mulțumim voluntarilor Raiffeisen Bank pentru experiența de neuitat oferită copiilor de la Centrul Diaconia!

Din 2015, când Fundația Regală Margareta a României a creat metoda intergenerațională, care implică vârstnicii din comunitate ca voluntari în sprijinul copiilor care frecventează centrele sociale de tip after school, un număr de 17 centre au implementat acest mod de lucru și au devenit Centre Generațiiprin susținerea Raiffeisen Bank.  Energia tinerilor și experiența vârstnicilor fac echipa bună la Centrele Generațiiiar schimbul de valori și cunoștințe între ei stimulează solidaritatea și aduce interacțiuni benefice pentru ambele categorii.

Partener:Doneaza